Зареждане

Девин Хейни заведе дело срещу Райън Гарсия

Девин Хейни заведе дело срещу Райън Гарсия
Публикувано на: Септември 29, 2024 в 06:00 ч
Девин Хейни и Райън Гарсия все още не са приключили един с друг. Шест месеца след битката им през април, конфликтът между двамата боксьори се пренесе от ринга в съдебната зала. Хейни повдигна обвинения срещу Гарсия за нападение и измама, след като се провали на тест за допинг.

През април Девин Хейни, „The Dream“, и Райън Гарсия, „KingRy“, се изправиха един срещу друг в Ню Йорк. Това беше първата битка помежду им като професионалисти. Те са се били помежду си 6 пъти в миналото, но като аматьори, с по три победи един над друг.

Очакванията бяха големи, особено за Хейни, който излезе на ринга като голям фаворит. След загубата на Гарсия от Джервонта Дейвис мнозина смятаха, че Хейни лесно ще го победи. Но те грешаха за това.

Гарсия излезе силен, като повали Хейни на земята няколко пъти и в крайна сметка спечели по точки. Празненството обаче не продължи дълго, тъй като след двубоя се оказа, че Гарсия е дал положителна проба за остарин, забранено вещество.

Победата му беше отменена и той получи едногодишна забрана да се боксира. Когато излезе новината за положителния тест за допинг, Хейни веднага обяви, че ще предприеме съдебни действия. И това явно не беше блъф. 
 
Той съди Гарсия, заявявайки, че битката не само му е причинила физически щети, но и е навредила на репутацията му. Според Хейни това му струва милиони и той се чувства психически засегнат от ситуацията. Обвинителният акт вече е официален и няколко източника потвърдиха, че Хейни работи с пълна сила за това дело. 

Той иска компенсация за щетите, които според него е претърпял в резултат на допинг скандала с Гарсия. Предстои да видим какво ще се случи и дали Хейни ще спечели в съда.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес