Зареждане

Джошуа избира между Пулев и още петима

Джошуа избира между Пулев и още петима
Публикувано на: Май 1, 2017 в 06:58 ч
Източник: Gong.bg
Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа има шест варианта за свой следващ съперник на ринга. След като порази Владимир Кличко пред 90 хиляди на „Уембли“, пред британския боксьор предстои избор на следващ съперник. Пред Джошуа има много варианти, съобщава Gong.bg.

Джошуа вече е с титлите в WBA, IBF и IBO, а скоро може да има мач между него и Кубрат Пулев, но зависи кой от поясите ще реши да защитава. В петък Кубрат Пулев защити интерконтиненталната си титла на WBA.

Още преди двубоя между Джошуа и Кличко промоутърът на британеца Еди Хърн обясни, че има вероятност неговият боксьор да се откаже от някой от поясите си. Хърн, както и промоутърът на Пулев - Зауерланд - обявиха като задължителна защитата на титлата от IBF на Джошуа срещу българина, но все още има различни опции. Една от тях - Джошуа да оваканти пояса и да не се бие с Пулев.

В същото време президентът на WBA Жилберто Мендоса обяви, че Джошуа трябва да защитава световната си титла срещу Луис Ортис, който е главен претендент за нея. Ортис спечели плейофния мач и се превърна в главен претендент за световната титла в WBA.

Веднага след мача срещу Владимир Кличко, Джошуа хвърли ръкавицата към Тайсън Фюри и го прикани да се завърне на ринга в двубой срещу него.

Другите две опции за следващ съперник на Джошуа са Дионтей Уайлдър, който е световен шампион на WBC или Джо Паркър, който има световното отличие в WBO. Самият Паркър ще защитава своята световна титла на 6 май в бой срещу румънеца Разван Кожану.

Най-малки към момента изглеждат шансовете следващият мач на Антъни Джошуа да бъде отново срещу Владимир Кличко, въпреки че украинецът веднага след мача на „Уембли“ загатна, че в договора между двете страни има такава клауза, която му гарантира реванш.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес