Зареждане

Кормие иска UFC да добави нова категория, в която Конър Макгрегър да се бие за титлата

Кормие иска UFC да добави нова категория, в която Конър Макгрегър да се бие за титлата
Публикувано на: Април 24, 2024 в 15:00 ч
След като завръщането на Конър Макгрегър срещу Майкъл Чандлър най-накрая беше обявено за UFC 303 на 29 юни, Даниел Кормие иска да види интегрирането на нова категория.

Когато Дана Уайт официално обяви двубоя на Конър Макгрегър и Майкъл Чандлър - определен за Международната седмица на борбата - на пресконференцията след UFC 300 по-рано този месец, той обяви, че той ще се проведе в полусредна категория.

Първият двубой на ирландеца срещу Нейт Диас беше при 77 кг, а двубоят му през 2020 г. срещу Доналд Сероне също беше в полусредна категория.

"Железният" Майк, от друга страна, започна кариерата си в полусредна категория, преди да премине в лека. Въпреки това 37-годишният мъж три пъти се е състезавал в категория до 74 кг и е печелил и в трите случая. 

Даниел Кормие предлага в UFC да бъде добавена дивизия до 74 кг.

Преди официалното обявяване имаше няколко слуха, че двубоят ще се проведе при 74 кг и ще отбележи встъпителната битка в новосъздадената тегловна категория.

Въпреки че това не е така - поне засега - Майкъл Чандлър наскоро призна, че не би се изненадал, ако договорът за двубоя бъде изпратен и в него бъде записано, че битката е за титлата при 74 кг.

Коментаторът на UFC, Даниел Кормие, смята, че това все пак трябва да се случи и че UFC трябва да добави дивизия "супер лека", в която Макгрегър и Чандлър да се бият за титлата.

"Виждаме, че се случва така, че ако си на правилното място в правилното време при правилните обстоятелства, понякога това се случва по-бързо. Вярвам, че точно това, което Майкъл Чандлър казва, може да се случи в момента". Кормие заяви в последния епизод на предаването Good Guy/Bad Guy.

Бившият световен шампион в две категории продължи да обяснява как трябва да се добави нова дивизия, само ако към нея е прикрепена голяма звезда, което в случая е така.

"Вярвам, че ако ще правят дивизия до 74 кг, към нея трябва да е прикрепено име, което да е толкова голямо, че да привлича вниманието на хората. 

Конър Макгрегър е това име, а Майкъл Чандлър, от друга страна, ще се възползва от това, че е на правилното място в правилното време, където тези момчета след това ще се бият за титлата в супер категория," добави Кормие.

Новите теглови дивизии са нещо, което се желае от феновете от няколко години насам, но никога не е имало сериозни съображения, като това е нещо, което би трябвало да бъде одобрено от отделни комисии .

Чандлър смята, че Макгрегър "не е това, което беше"

Когато Макгрегър и Чандлър най-накрая влязат в октагона, ще са минали три години от последното състезание на ирландеца.

След като претърпя счупване на крака, което сложи край на кариерата му в трилогията с Дъстин Поарие на UFC 264, Майкъл Чандлър вярва, че "Notorious" няма да бъде "това, което беше", и че той е по-добрият боец.

"Това, върху което трябва да работя за този двубой, е да продължа да бъда най-добрата версия на себе си, може би да стана по-тактичен, да осъзная, че съм заслужил това, и да осъзная, че съм по-добрият боец и по-твърдият боец.

Мисля, че удрям по-силно от него, бих се осмелил да кажа, че времето, прекарано извън клетката, е допринесло за това, че инерцията му не е таква, какъвато е била, движението му не е такова, каквото е било, рефлексите му не са такива, каквито са били." заяви Чандлър.

Ако двубоят се проведе при обявените 77 кг, и двамата бойци биха могли да си спечелят титлата в полусредна категория с впечатляваща победа, просто поради значимостта на двубоя и стойността на името, свързано с него.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес