Най-големият сайт за бойни спортове

       

Тервел Пулев: Спряха ме за договор със 'Зауерланд'

Тервел Пулев: Спряха ме за договор със 'Зауерланд'
Публикувано на: Април 8, 2016 в 11:44 ч
Източник: novsport.com
Бронзовият медалист по бокс от Лондон 2012 Тервел Пулев пропуска европейската олимпийска квалификация за Рио де Жанейро в Самсун, Турция заради контузия на китката, съобщава novsport.com.

Състезателят говори пред „Меридиан мач“ за травмата си, за ситуацията в националния отбор, след като бе поет от кубинеца Арате, за бъдещето си в професионалния бокс и за моментното състояние на българския спорт.

Какво е състоянието ти и каква точно е контузията?
- Тренирам всеки ден двуразово и съм във форма, както се видя и на последният спаринг. Но състоянието с дясната ми ръка не е добро. Имам от известно време проблеми с разкъсване на ставната капсула, имаше и оток.

Разочарован ли си, че няма да участваш в Самсун?
- Разбира се, че съм разочарован, защото като цяло се чувствам подготвен, а и затова, че на тази квалификация шансовете са най-големи. Ще се дават 3 квоти в моята категория. За сравнение ще дам останалите възможни турнири с по 1 квота всеки. При това положение битката ще е ожесточена.

Кога се очаква да бъдеш възстановен и къде ще атакуваш квота за Рио?
- Надявам се по-скоро да мога да използвам травмираната ръка, но не може да се каже с точност кога ще бъде това.

Как виждаш отбора при новия треньор Арате и какви промени направи той?
- Нямам много наблюдение над неговата работа, но той е човек, който знае какво прави в своята област. Специално за моята категория се видя, че нямам реален конкурент за място в националния отбор. Проблемът със спаринг партньорите си остава.

В Лондон взехме два медала. Сега, в навечерието на Игрите в Рио нещата не изглеждат никак добре за българския спорт. На какво се дължи това отстъпление?
- Отрицателна тенденция имаше още преди Лондон 2012. Надявам се да се осъзнае значимостта на елитния спорт за цялата нация. Има хора, които много правят за изявата на България в световния спорт, но има и такива, които пречат. Смятам, че министър Красен Кралев работи много, но трябва да му се помага, сам ще му е трудно.

Когато се разбра, че няма да участваш в Самсун, се появиха спекулации за бойкот от твоя страна заради намаляване на заплатата в националния отбор. Има ли такова нещо?
- Не, няма такова нещо, като бойкот. Първо с просто око може да се види патологията на ръката ми. А и това беше отлична възможност да си осигуря място за Рио.

Догодина ще се сформира български отбор за WBS сериите. Имаш ли амбиции да участваш в него?
- И преди съм казвал, пак ще спомена, че треньорът на Кубрат има желание да ме привлече към „Зауерланд". Ако играя профибокс, ще е там. Обаче до юни 2016 г. имам активен договор с АИБА Про Бокс. Преди няколко месеца предложих на тази организация да разтрогнем договора, но те отказаха без да има парична санкция за мен. Ако беше станало, може би вече щях да съм направил няколко мача в Германия.

Когато ти изтече договорът, означава ли че подписваш със „Зауерланд"?
- Ситуациите се променят и не знам какво ще се случи.

Как върви боксовата академия, която отворихте с брат ти?
- В академията има доста деца, но колко от тях са готови да се състезават не съм много сигурен. Боксът е труден спорт, не е само игра, като футбол или волейбол, без да омаловажавам тези спортове. Просто децата са по заинтересовани от телефоните си или подобни развлечения. Все пак имаме няколко момчета с добри изгледи.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Интервюта

Завърши Европейското първенство по бокс за ученици

Завърши Европейското първенство по бокс за ученици
В хърватската столица Загреб завърши Европейското първенство по бокс за ученици.
Новини » август 2, 2016 (0)
цялата новина

Еми-Мари Тодорова с европейската титла в Турция!

Еми-Мари Тодорова с европейската титла в Турция!
Младата българска надежда в бокса Еми-Мари Тодорова спечели европейската титла за девойки.
Новини » септември 27, 2016 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook