Най-големият сайт за бойни спортове

       

Кобрата говори за предстоящия мач с Антъни Джошуа

Кобрата говори за предстоящия мач с Антъни Джошуа
Публикувано на: Септември 1, 2017 в 07:04 ч
Източник: novsport.com
Кубрат Пулев говори за предстоящия мач с Антъни Джошуа. Кобрата не спести критиките си към агентите си от “Зауерланд”, но в същото време е категоричен, че няма да се откаже и въпреки всички проблеми ще се изправи срещу световния шампион, съобщава novsport.com.
 
- Кубрат, британската преса съобщи официално, че мачът с Джошуа е потвърден за 28 октомври в Кардиф. Ти знаеш ли дали това е така?
 - Аз не съм потвърдил. Явно “Зауерланд” са го направили. Аз нищо не съм потвърждавал.

- В такъв случай какво ще правиш?
- Ще се видя с тях, ще коментираме и ще видим.
 
- Ти каза, че два месеца няма да ти стигнат за подготовка…
- Каквото трябваше, аз го казах, така е. Оттам нататък ще видим какво ще се случи. Ще се срещна с Ули (Вегнер), за да обсъдим как да премине подготовката, защото действително няма време. На мен не ми е проблем да изляза на ринга, не е в това въпросът. Целта е да изляза и да победя, не просто да се кача.
 
- Да си конкурентен на Джошуа, нали така?
- Не просто да съм конкурентен. Не искам да съм конкурентен, а да бия. Моята цел е да спечеля, за това го правя.
 
- Какво можеш да направиш при това положение?
- Винаги мога да направя нещо. Винаги имам шанс, но така поставени нещата, той е значително по-малък. Но аз обичам така - да ме поставят като аутсайдер. При това положение, аз няма да имам какво да губя, което на мен ми харесва като идея. Когато хората очакват да загубиш, и да паднеш, няма нищо лошо в това. Но ако загубиш, когато са очаквали да биеш, тогава е лошо. Много непрофесионално е всичко това от страна на “Зауерланд”. Но при това положение си личи кой какво го интересува от един такъв мач.
 
- Да, но в случая рефлектира върху теб, нали така?
- Така е. През цялото време говорихме, че трябва да видим какво ще реши Кличко. След като го направи вече, трябваше да водим преговори, а то не стана точно така.
 
- Всъщност се получава така, че те юркат.
- Така излиза. Това не е професионално свършена работа. Виж, мен никой не ме притеснява. Аз нямам проблем с това да изляза срещу Джошуа. Но просто нещата не са така, както трябва да бъдат.
 
- Можеш ли нещо да направиш? Няма как да отмениш мача все пак.
- Именно заради това хората са световни шампиони. Защото, не се бият единствено и само на ринга, а и извън него.
 
- Получава се така, че Джошуа и Хърн работят заедно, а ти и “Зауерланд” - не.
- Да, нещата не са такива, каквито трябва да бъдат. Нещата са много прости. Когато някой има мераци към парите, не се получава. Моите интереси са свързани със световната титла, а не с милионите. За съжаление, тях това не ги интересува. Тях ги вълнуват парите, при това малките пари. Защото, ако стана световен шампион, парите ще са много по-големи, както за мен, така и за тях.
 
 - Не искат да гледат в перспектива?
- Не мога да го разбера това нещо.
 
 - До каква степен ще си готов за два месеца?
- До каквато - такава. Какво да кажа друго? Нали знаеш, че българинът винаги обича да се оправдава. Аз няма да го направя. Задна няма да дам. Нито ме притеснява някой, нито нищо. Но не е това начинът.
 
- Не беше ли така и с Кличко?
- Не, не бих казал. Тогава се готвих достатъчно време, но там пък номерът бе, че уж се е контузил и отложи с няколко месеца.
 
- Имам предвид, че тогава имаше доста странични неща, за които от “Зауерланд” пак не бяха подготвени…
- За съжаление се оказа, че не са на това ниво, на което ми се иска да бъдат. Вероятно, ако баща ми държеше нещата в своите ръце, щеше да е различно. Тук говорим за сериозни игри, при които боксьор, мениджър и треньор трябва да работят в синхрон. Когато те искат да има наистина световен шампион и залагат в тази посока, нещата могат да се получат. В случая обаче има доста разминавания между интересите ни.
 
- В такъв случай успешна подготовка.
- Смятам, че въпреки това ще се подготвя добре. Или поне максимално добре за това време. Аз съм боец и винаги във всичко намирам позитив. Обречен съм да бъда щастлив, така че няма да се разколебая. Никъде няма лесно.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Интервюта

Hughie Fury: Ще нокаутирам Кубрат Пулев

Hughie Fury: Ще нокаутирам Кубрат Пулев
Hughie Fury се закани да нокаутира Кобрата през октомври
Новини » август 11, 2018 (10)
цялата новина

Кубрат Пулев ще се бие три пъти догодина

Кубрат Пулев ще се бие три пъти догодина
Кубрат Пулев ще се бие три пъти догодина
Новини » декември 14, 2018 (21)
цялата новина
Мнения в Facebook