Зареждане

България с огромни шансове за домакинство на Европейското по ММА през 2017

България с огромни шансове за домакинство на Европейското по ММА през 2017
Публикувано на: Октомври 4, 2016 в 22:03 ч

Президентът на Международната ММА федерация (IMMAF) Керит Браун - Президент на Международната ММА Федерация, беше на 3 дневно посещение в България по покана на Президента на Българската ММА федерация по ММА, Станислав Недков, по време на което стана ясно, че България има огромни шансове на бъде домакин на Европейското първенство по ММА през Март 2017.

След престоя ви България с какви впечатления останахте относно развитието на ММА като спорт в нашата страна?

Първоначалните ми впечатления са, че стандартът е добър - нивото на ММА като спорт и талантът, който се култивира от това. Българската федерация по ММА (БФММА) инвестира много в своите членове, адаптирайки препоръките от IMMAF. Имате добра структура и подкрепата на правителството, което е ключов фактор за популяризирането на ММА. Това всичко се отразява на броя спечелени медали от вашите атлети.

Разбрахме, че вероятността България да е домакин на Европейския шампионат по ММА е голяма. Какво може да очакваме, ако това се случи?

Ако това стане факт, България ще получи голямо признание от света на ММА и ще покаже на останалите страни, че българският ММА е на високо ниво и подкрепя развитието на спорта, като организира такъв турнир, който ще бъде наблюдаван и контролиран от институции като WADA. Това ще подобри имиджа не само на федерацията, но и на атлетите, които ще получат поле за изява на своите умения в родината си .

Какви са бъдещите планове на IMMAF за спорта в глобален аспект?

IMMAF се стреми за глобално признание и регулация на ММА. Популяризираме и платформата My Next Match като инструмент за комуникация между всички в света на ММА. Той помага на атлети и треньори да преминат плавно от аматьорския спорт към професионалния. Увеличаваме събитията си в календара, като включваме и турнири за младежи, а главната ни цел е ММА да стане Олимпийски спорт.

Какво е Вашето послание към младите български бойци?

Бих посъветвал всички млади български бойци да разчитат на БФММА и да следват практиките и препоръките въведени в организацията от нейния президент. Само така можете да поемете по сигурния път в израстването си от аматьор към професионалист. Наслаждавайте се на това пътешествие. Заедно ще успеем!
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес