Зареждане

600 младежи тренират ММА в съвместен проект между БФММА и ММС

600 младежи тренират ММА в съвместен проект между БФММА и ММС
Публикувано на: Август 10, 2020 в 20:51 ч
600 младежи тренират ММА във Варна, Благоевград и Горна Оряховица по проект между БФММА и ММС, който е финансиран от ММС по НПИМД по Договор 25–00-30/12.06.2020 г.

Господин Недков, как върви проекта, който изпълнявате заедно с Министерство на младежта и спорта? В тази сложна обстановка на пандемия, сигурно срещате доста трудности?


Вероятно всеки български гражданин малко или много е засегнат по някакъв начин от пандемията от коронавирус и икономическите последици от нея. Така е и в спорта, особено при контактните спортове, като ММА. Изключително съм благодарен на треньорите в трите клуба, които изпълняват проект с Договор с ММС 25-00-30/12.06.2020г по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 година - “ММА Варна”, “Ипон-Благоевград” и “Локомотив - Горна Оряховица”, които въпреки сложната ситуация полагат огромни усилия и старание да се справят с изпълнението на целите заложени в него.

Над 600 деца са минали досега по този проект през нашите зали. Това говори за нуждата от подобни програми за работа с деца, и за резон в политиката на държавата да включи спорта, редом до семейството, образованието и Православната Църква във възпитанието и изграждането на младите хора, като едни достойни българи.

Благодаря на Министерство на младежта и спорта и министър Кралев за разбирането на това каква огромна роля могат да играят бойните спортове в интеграцията на една немалка част от младите българи. Навсякъде по света още от ранна детска възраст се отличават по-енергични и по-развити физически деца. Държавата трябва да полага усилия тези деца още от тази ранна възраст да бъдат мотивирани да си поставят високи цели и да използват физическите си дадености в общественополезни дейности. Затова високо оценявам усилията на правителството в тази посока.
 

Каква бе мотивацията Ви през 2013 да учредите БФ ММА и какви са краткосрочните и дългосрочните Ви цели, като президент?


Като един от първите ММА бойци в България, и като човек извървял почти сам пътя от начинаещ боец до най-високото ниво в ММА - UFC, знам през какви трудности съм преминал и с какви абсурдни, погледнати с днешно око неща, трябваше да се справям, за да мога да се подготвям нормално. Нямаше треньори по ММА, нямаше партньори, с които да тренирам пълноценно. Налагаше се да пътувам от град в град, както и извън страната. Нямаше оборудвани зали за ММА. Влязох в Октагон за първи път, чак когато подписах договор с UFC.

Тези и много други проблеми в ежедневието на ММА състезателя трябваше да бъдат решени и най-добрия начин, да се случи това бе да се учреди федерация, която да обедини клубовете занимаващи се с ММА, и заедно да работим за привличането на повече младежи в нашите зали и изграждането им, като елитни състезатели.

Огромно разбиране и подкрепа получаваме от Министерство на спорта и министър Кралев, които имат огромна заслуга за спечелените от елитните ни бойци над 300 медала от големи международни първенства. Благодаря и на нашите треньори във всички клубове, които полагат огромни усилия да бъдат треньори, възпитатели и най-добри приятели на момчетата.

Разполага ли България с млади таланти в ММА и виждате ли в момента някой, който може да стигне до UFC?


България винаги е имала и ще има таланти в бойните и силови спортове. Не е достатъчно обаче един младеж да е талантлив, за да пробие в големия спорт. Нужни са желание от страна на боеца, полагане на необходимите усилия от него, както в залата, така и извън нея. Нужен е и добър и умен треньор. Виждал съм момчета с огромен талант, които не стигат до никъде, поради мързел или лоша работа на треньора.
 

За превръщането на един спортист в състезател от световна класа са нужни усилията на много хора, които да работят в екип, като една добре смазана машина.

Георги Валентинов, Делян Георгиев, Руси Минев, Божидар Иванов, Виктор Ганев, Виктор Иванов, Денислав Хаджиев са част от младите таланти, които феновете на ММА в страната ни трябва да следят с интерес.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес