Зареждане

Александър Георгиев: Уважение, тренировки и учение е пътят към успеха

Александър Георгиев: Уважение, тренировки и учение е пътят към успеха
Публикувано на: Септември 23, 2012 в 13:28 ч

Александър Георгиев е един от топ-бойците, които ще вземат участие в предстоящото състезание по смесени бойни изкуства (ММА) RPC: Презареждане, което ще проведе на 29-ти септември в София.

Георгиев е един от най-атрактивните и коравите бойци подвизавали се на българския ринг. Известен с комплексната си игра винаги успява да направи "двубой на вечерта", а сега Александър е готов за ново предизвикателство: Йон Паску - един от най-обещаващите ММА бойци на Румъния.

Йон Паску идва като заместник на Йордан Кирчев, който се контузи по време на участието си на галата в Сливен миналия уикенд.
 

Здравей, Сашо. На 29-ти септември ти предстои двубой в RPC: Презареждане. Как върви подготовката ти и как се чувстваш преди състезанието?

Подготовката върви по план и под ръководството на треньора ми Петър Стоичков. Чувствам се много добре подготвен за предстоящия двубой.

Първоначално трябваше да се изправиш срещу представител на Анаконда-Сливен, но в последствие твоя опонент се оказа, че ще бъде опасния румънец Йон Паску. Знаеш ли нещо за него и какъв е плана ти за този двубой?

Да, до преди няколко дни се подготвях за съвсем различен съперник с различен стил, но в последствие противника бе сменен. Разучихме стила на игра на Йон Паску и ще подходим по съвсем различен начин.  

Много от хората, които следят ММА в България знаят за твоите изяви и това, че не се отказваш. биеш се мъжки винаги и срещите са ти доста атрактивни. Откъде намираш мотивацията и силата всеки път да си на такова ниво на ринга?

Мотивиран съм от това, че настоящия ми противник не е бил свалян от метрото, защото не е закупил билет :), а е атлет, тренирал доста здраво и желае победата на всяка цена. Моята мотивация идва това да надмина себе си, да се надмогна и да се отблагодарят всички тежки тренировки и лишения през които преминам с една единствена цел: победата!   

Главната среща на вечерта ще бъде между русенецът Емил Захариев и Борис Иглев от София. Как мислиш, че ще се развият нещата в нея и кой ще излезе с вдигната ръка?

Емил Захариев е доста опитен състезател, има доста двубои зад гърба си и опитът е голям плюс в нашия спорт, но Иглев е в отлична форма и решен да го победи. Моят фаворит в двубоя е Иглев.


Какви са плановете ти след състезанието?

На първо място в момента е предстоящия двубой, изцяло съм концентиран върху него. След него имам изпити в НСА, които ще взема. След това продължаваме напред и нагоре.  

Какво е твоето послание към всички момчета като теб, които тренират и имат намерение да се занимават професионално с този спорт? 

Тренирайте здраво, но смислено. Не тренирате до предела на силите си във всяка една тренировка, само за да кажете, колко много тренирате. Правете го с разум. Най-важното в нашия спорт и живота е да уважавате и зачитате противника си, дори това да е вашия враг. Един елитен атлет трябва добре да осъзнава, че и съперника му е търпял лишения и е тренирал здраво. Уважавайте го, не страхувайте от него. И победата ще бъде ваша.

Искам да благодаря и на моя треньор Петър Стоичков, на моите спаринг партньори: Никола Дипчиков и Деян Топалски, на моето семейство за подкрепата, която ми оказват и специално на моята приятелка Теодора. Тя е треньор по лека атлетика и помага изключително много за физическата подготовка.

Билетите за RPC: Презареждане се продават в мрежата на Ticketpro.bg (Office 1, Пикадили, Internity, Orange и др.), кафето в зала Универсиада, както и в MMA.BG.

Цената на билетите е 20 лв. За билети в ложата - 50 лв. Билети на VIP трибуната - 30 лв. VIP билети на столове до самата клетка - 50 лв. Ultra VIP билети - първи ред до клетката - 80 лв.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес