Зареждане

Стартират силово-кондиционни тренировки в София

Стартират силово-кондиционни тренировки в София
Публикувано на: Януари 28, 2012 в 10:47 ч

Функционалните тренировки вървят ръка за ръка с бойните спортове. Те не само намаляват шанса от контузии по време на тренировки, но и помагат за по-бързото излекуване от настоящи такива.

Много от трениращите бойни спортове все още не са осъзнали необходимостта от специфични функционални тренировки и тренират по методите на бодибилдинга, а не по методите, по които трябва да тренира всеки боец. Липсата на начетеност и старите схващания все още са в главата на мнозина, но ние се опитваме да променим това.

Очевидно е, че бодибилдинг тренировките не са приложими в бойни спортове като ММА например, тъй като не подготвят боеца за оптимални постижения по време на спаринг или състезание. Всяка битка е подреден хаос. Затова подготовката е ключът към победата.

По време на двубоите хаосът е породен от непредсказуеми и странни позиции, които поставят боеца в некомфортни за него ситуации. Баланс, бързина и издръжливост са качества, които са пред постоянно предизвикателство по време на спаринг или двубой. Една грешка може да струва победата или контузия.

Функционалните тренировки са част от тренировките по бойни спортове. Бойните атлети трябва да се чувстват подготвени за движенията, които извършват в спаринги или на официална среща.

Функционалните тренировки са по-добрия избор за практикуващите бойни спортове по следните прични:
1. Допълват тренировките по бойни изкуства
2. Повишават капацитета на централната нервна система
3. Имат доказан ефект върху спортните постижения
4. Намаляват шанса за получаване на контузии
5. Резултатите от тренировките се усещат бързо
6. Организирани са специфично според изискванията на практикувания боен спорт
7. Покриват се всички движения в стойка и на земя
8. Интересни и динамични са

Всички професионални бойци залагат на кондиционни тренировки за да подобрят спортните си постижения. Вече такива тренировки се провеждат и в новата Jiu-Jitsu & MMA Academy, водени от Ефтим Илиев - Ефо. Академията се намира на втория етаж в South Mall, кв. Студентски град, София. Точният адрес е ул. "Акад. Борис Стефанов" 35, точно до Зимния дворец.

jiu jitsu mma academy софия


Тренировките се провеждат всеки делничен ден, от понеделник до петък, от 9:30 до 10:30 сутринта. Понеделник, сряда и петък има и вечерни тренировки от 20:30 до 21:30.

Цената на една тренировка е 7 лв., а месечната карта е 70 лв. за неограничен брой посещения.

Скоро ще публикуваме и пълният график на новата зала, в който сме приговтили тренировки по бокс, борба, кик-бокс, муай тай, жиу-житцу и тае бо.

Очакват ви приятни мигове там, заповядайте да потренираме :)

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес