Зареждане

За вдигането на хора

За вдигането на хора
Публикувано на: Март 17, 2009 в 12:26 ч
Източник: pixabay.com

 

Първоначално започнах да вдигам хора в университета. Беше спонтанно нещо, забавно, и най-вече предшествано от много алкохол. Хващах някого около кръста и го вдигах нависоко. Всеки път когато го правих беше за да разсмея хората. Това ми беше номерът, хората го харесваха, харесваха и мен. Аз съм големичък и хората очакват от теб определени неща, когато си голям и тежък човек.

Когато растях имах грешна представа за нещата, които правят хората силни. Ken Patera беше силне, Billy Jack Hayes беше силен. Чел съм за тях как обръщат коли и изкореняват дървета от земята. Те бяха силни и вдигаха хората по фантастични начини.

След решението ми да се отдам на това да бъда силен прочетох много неща за силните мъже. Четох за човек, който вдига 272 кг от лежанка и се засрамих с моето "скромно" постижение от 206 кг. Бях много засрамен. Исках да бъда силен, но не знаех как да го постигна. Правенето на мъртва тяга с големи килограми впечатляваше момчетата от залата за фитнес, която посещавах, но на мен ми се струваше, че те не бяха истинските мъже, силните мъже, те бяха простосмъртни както и аз. Постиженията ми с тежестите бяха добри, но имах нужда да правя нещо, което другите хора не могат. Открих това нещо в пудовките.

Пудовките са странни и малко плашещи. Те често са захвърляни настрани, стоят в ъглите и само истинските откачалки се занимават с тях. И много малко от тях изглеждат готини. През по-голямата част пудовката доминира над човека. Малко от хората можеха да овладеят пудовката и те изглеждаха силни.

Стори ми се интересно. И аз исках да съм силен. Всеки ден предизвиквам себе си за да стана по-добър. Изразходвам доста енергия за да бъда оригинален. Това може да ви се стори странно, но когато ме помолят да вдигна нещо, не се чуствам добре ако знам, че всеки може да го направи. Когато видя някой да вдига голяма пудовка, знам че хиляди други хора могат да направят същото. Не ми е достатъчно. Трябва ми нещо уникално.

Миналия февруари мой приятел ми показа клипче на Mr. Jeff Martone който правеше упражнения с жена си, която заместваше пудовката в ръцете му. "Можеш ли да правиш така?" попита ме приятеля ми? Това беше! Да вдигам хората както силните мъже от моите младини! Знаех че ако започна да вдигам хората, точно както онези мъже, щях да изглеждам силен, щях да бъда силен като тях! От този клип взех идеята. Първия път когато го пробвах не успях. Не успях да вдигна човека, защото не бях достатъчно силен. Бях много разочарован от себе си.Направо полудях. Започнах да правя упражнения всеки ден с пудовки - 32, 40, 48 кг. Трябваше да вдигам. Понякога дори слагах върху себе си тежък чувал и тренирах с него. Следващия път когато исках да го вдигна ми се струваше лек. И така се озовах в стая пълна с хора, държейки човек над себе си само с една ръка. Срамно е да го кажа, но това беше най-якото нещо на света! Не се чуствах като най-силния мъж на света. Но за момент се чуствах като мъжете, които гледах като малък, като Macho Man или Ken Patera. Това е странно признание, но в този момент разбрах че съм постигнал нещо, което ми е липсвало през целия ми живот.

След като направих първото си вдигане се започна. Тренирам с няколко пудовки в ръка. Научих се да се отпускам. Ако гледате мои клипчета, ще видите че съм отпуснат. Използвам най-големите си и силни мускули за да вдигна тежестта. Това изисква повече експлозивност от колкото напрежение. Ако тялото ви не е в правилната позиция няма как да задържите такава тежест.

От друга страна вдигането на хора може да ви послужи и за атака. Ако сте достатъчно силен да държите човек над главата си, значи можете да го размажете и на земята. За всички които мислят, че това би им допаднало, пожелавам успех и приятно вдигане.

Автор: John Wild Buckley

Превод: MMA България

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес