Зареждане

Съвет от експерта: Употребявал съм стероиди. Как да се прочистя?

Съвет от експерта: Употребявал съм стероиди. Как да се прочистя?
Публикувано на: Септември 17, 2013 в 10:13 ч
Снимка: wikimedia.org

ВЪПРОС

Здравейте! Проблемът ми е следния: Дълго време употребявах стероиди в следствие на което получих високо кръвно налягане и постоянно сърцебиене. Искам да ви запитам - има ли начин да се прочистя от забранените медикаменти? 
 Стефан, София

 

Отговор НА ЕКСПЕРТ

Д-р Цветан Алайков, специалист вътрешни болести и хематология в УМБАЛ Св. Анна, гр. София, с 26 години клиничен опит и 18-годишен опит с режими по хранене, хранителни добавки и антиоксиданти, възстановяване след спорт, контрол на теглото и клетъчно хранене.

За контакти и записване на час: тел.: 0878 207 156
 


Проблемът със стероидите, хормоналните препарати и синтетичните витамини е, че увреждат няколко ключови органа, грижещи се за детоксикацията на организма ни. Това са черният дроб, бъбреците, панкреасът. Много често при прием на нискокачествени протеини и неефективно възстановяване се стига до токсичен хепатит, интерстециален нефрит /увреждане на бъбречния паренхим/, бъбречна недостатъчност.Високодозовият аминокиселинен прием е общоизвестен отключващ фактор за свободни радикали, които са новосинтезирани за организма химически вещества. Те се отлагат както във вътрешните органи, така и в кожата, лигавиците, мускулите, мастната тъкан и ставите.

Затова проблемът с детоксикацията трябва да се разглежда като комплексен процес и да е насочен към всички органи и системи, които са подложени на риск. Моят опит показва, че антиоксидантите на натурална основа са изключително важни за добрата детоксикация и възстановяване на организма.

важно е да се подберат препарати, които са с висока усвояемост на клетъчно ниво. Избор на нискокачесвени синтетични продукти повишава интоксикацията и възпрепятства усвояването на антиоксидантите и хранителните вещества от храната.

С предимство са продуктите, приемани в течна форма, с мицеларна технология, така че мастноразтворимите вещества, да се усвояват като водноразтворими.

Обърнете внимание на адекватния прием на вода - 2 - 3 литра дневно за човек с тегло около 80 кг.
За съжаление само с подобряване на хранителния режим и навиците и повишаване на приема на вода не може да се направи качествена детоксикация. Нужен е целенасочен прием на натурални хранителни добавки и антиоксиданти.

Препоръчвам за цялостна детоксикация програмата на Fit Line за Клетъчна енергия - Активайз, Бейсикс и Ресторейт, антиоксиданта Zellschutz, чай за детокс Хербаслим, както и вътреклетъчния антиоксидант Q10, който е направен водоразтворим, и се усвоява на клетъчно ниво над 95%.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес