Зареждане

Мани Пакиао - кукла на конци?

Мани Пакиао - кукла на конци?
Публикувано на: Май 26, 2010 в 10:22 ч

Всички са фенове на Manny Pacquiao. Той никога не е пропускал да се изправи срещу сериозен опонент, което му е заслужило и големи победи над Erik Morales, Marco Antonio Barrera и Juan Manuel Marquez. В полу-средната категория той доминираше над всички негови конкуренти като записа победи над Oscar De La Hoya, Ricky Hatton, Miguel Cotto и Joshua Clottey.

Но започват да се появяват някои съмнения.

Парите, които ще спечели Manny Pacquiao от двубоя му срещу Floyd Mayweather Jr ще са около $30 до $50 милиона. Това са много пари дори и за професионални атлети.

manny pacquiao мани пакиао бокс


Manny започва да съмнява хората

Отказът на Manny да даде кръв 10 дни преди двубоя започва да става смехотворен. Дори започва да става обидно. Обидно е за всеки филипински гражданин, който оцелява с около два долара на ден. Обидно е за всеки състезател в боксов клуб, който си разбива главата само за да спечели пари, които ще стигнат за вечеря в ресторант и евтина хотелска стая. Обидно е към всеки по света, който е загубил къщата, работата или сигурността си заради световната криза.

Всеки би излязъл срещу когото и да е на ринга и имам предвид всеки боксьор или MMA боец на света, и ще се раздаде възможно най-много, само за 10% от тази печалба. Може и даже за 1%.

Без повече извинения

Като постоянно избягва двубоя с Mayweather, Manny Pacquiao е отговорен пред всички филипински граждани. Колко семейства ще се нахранят с тези $50 милиона във Филипините? Колко училища могат да се отворят с тях? Колко болни могат да се излекуват?

Става съмнително това негово извинение, че ако му вземат кръв преди двубоя, това ще го направи по-слаб. Ако става въпрос за час преди двубоя, може и да се съгласим, но става въпрос за две седмици преди срещата.

Кукловодът

Подозрителен е и промоутърът на филипинеца, Bob Arum, който упорито защитава тезата за кръвния тест.

Ако Manny иска да покаже на света, че ще бъде силен и добър политик, той трябва да застане срещу промоутъра си и да покаже на света, че той контролира боксовата си кариера и е съгласен на кръвен тест. В противен случай изглежда само като кукла на конци, които са опъвани от неговия кукловод.

Ще бъде ли същото с политическата му кариера? Ще бъде ли главна фигура или ще бъде поставено лице на други политици, когато се нуждаят от допълнителен глас? А след това ще го разкарат, когато вече не им е нужен?

Със сигурност започва да изглежда по този начин.

Научи се да се пазариш

Manny трябва да се изпречи срещу изискванията на Floyd, като предложи собствени такива, например кантара да е час преди състезанието. Mayweather има навика да се появява с няколко килограма отгоре на кантара, а до самия двубой да е качил още няколко. Така ще бъде по-честно спрямо двубоя в категорията.

Ако се притеснява за наследството си, ако загуби двубоя, той може да остави част от парите на филипинския народ.

Така дори и да загуби, пак ще излезе победител.

Pacquiao в офиса

Manny Pacquiao винаги е бил воин и одобряваме началото на политическата му кариера, която има за цел да помогне на филипинския народ. Но той трябва да бъде по-голям човек и да финализира този двубой. Трябва да се изправи срещу Bob Arum и да гарантира, че действително той води боксовата си кариера.

Manny Pacquiao ще изглежда като лидер, ако вземе такова решение, а не като човек, чиито решения се взимат от други. Това ще бъде страхотен старт за политическата му кариера и перфектен край на легендарната му боксова кариера.

Автор: Джо О'Нийл

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес