Най-големият сайт за бойни спортове

       

Как бойните изкуства влияят на децата

Как бойните изкуства влияят на децата
Публикувано на: Юли 22, 2010 в 08:31 ч
Снимка: kidsmug.net

Има много начини, по които бойните изкуства могат да подобрят живота на децата и тинейджърите и да ги научат на ценни социални умения.

Тренировките по бойни изкуства заздравяват самоконтрола и дисциплината. Също така изграждат уважение към по-влятелните личности и подобряват здравето на децата и представата за самите тях. Ако някое дете има проблем със съсредоточаването или се бие в училище, бойните изкуства могат да бъдат много подходящи за изразходването на излишната енергия на детето и подобряването на концентрацията. Или ако детето е вече успяло академически и социално, бойните изкуства могат да повишат самочувствието чрез възможности за доказване.

Подобряване на концентрацията, самоконтрола и дисциплината

Повечето бойни изкуства залагат на тренировки на концентрацията, самоконтрола и дисциплината. Често е нужна голяма съсредоточеност, за да се осигури безопасност и да се научат стъпките на нова техника. Това може да бъде голямо предизвикателство за децата. Задаването на задача за фокусиране върху повтарящи се и предвидими стъпки, които той/тя може да направи е ключът към усилването на концентрацията. Щом детето разбере, че курсът е организиран, за да се повиши безопасността и уважението, то също така ще се научи на по-добър контрол върху неговата реч и действия, така, че да не говори в неподходящ момент или да пречи на другите ученици в клас.

Повишена мотивация и академичен успех

Поради това, че бойните изкуства изграждат характера, труда и постиженията биват често възнаграждавани. Много тренировъчни зали в чужбина изискват от учениците да предоставят доклади и бележки от своите училища и награждават учениците, които са се представили добре там. Това може да мотивира някои ученици да работят по-добре в училище. А за тези, които вече са с добър успех, се предлага уважението, което заслужават за положения труд.

Изграждане на уважението

Редът и уважението са ключови в бойните изкуства и почитането на по-висшестоящите лица е широко разпространено явление. За някои тинейджъри може да бъде трудно да разберат в началото, че инструкторът мисли за тяхното здраве и им дава инструкции, за да подобри тяхната безопасност. Това може да бъде ключов момент от възпитаването на едно дете кога е подходящо да слуша по-висшестоящите или да поставя въпроси към зададените му задачи.

За да стане това реалност, трябва да сме сигурни, че детето се чувства комфортно в салона.  Ако не се чувства удобно или няма доверие на инструктора, може да се получи обратен ефект и детето да се възмути или разстрои при присъствието на по-висшестоящо лице. Разучаването и присъствието на няколко пробни тренировки преди окончателното записване е добър начин, за да се реши дали детето се чувства удобно в салона и дали има желание да тренира.

Подобряване на здравето и на двигателните органи

Като допълнение към горепосочените ползи, бойните изкуства допринасят и за здравето като осигуряват на детето пълноценнта тренировка на цялото тяло. Хората, тренираши бойни изкуства, изплозват голяма част от техните мускули и по този начин се изграждат физически. Бойните изкуства са чудесно средство за едно дете да развие своето тяло и да се научи да контролира своите движения.

Спомага за самоотбраната

На последно място, но не и по важност, бойните изкуства също така тренират и умението на самоотбрана. Детето или тинейджърът не само ще научи безопасни начини за избягване на физическа саморазправа, но и как да се защитава в случай на нападение. С нарастващия брой на отвличанията и други престъпления, засягащи млади хора, умението да се защитават е от изключителна важност.

Заключение

Няма спор, че бойните изкуства могат да имат много ползи за децата и тинейджърите. Много е важно обаче да не се прибързва със записването за тренировки. Тренировките са продължителни и в много случаи е нужно да се плати предварително месец напред, така че е от изключителна важност да се уверим, че детето няма да тренира насила, а по своя воля. Също е много важно да знаем, че има голямо разнообразие от бойни изкуства, включващи карате, таекуон-до, кунг фу и много други. Разучаването на различните видове бойни изкуства, за да се види кой пасва най-добре на характера на детето, е още една важна стъпка към осигуряването на успешно и продуктивно изживяване от тренировките.

Тренировъчна екипировка от нашият MMA магазин

 • Everlast - Бинт червен - 3.05 метра (RED)Everlast - Бинт червен - 3.05 метра (RED)
  12лв.

  Everlast - Бинт червен - 3.05 метра (RED)

  Производител: Everlast
  Артикул: Бинт
  Категория: Протектори
   
  Подкатегория: Протектори за ръце
  Размер: 3.05 метра
 • SZ Fighters - Протектор за устаSZ Fighters - Протектор за уста

  SZ Fighters - Протектор за уста

  Протекторите за уста, известни още като гуми за уста или назъбници, се носят с цел предотвратяване счупване на зъбите, прехапване и други травми при контактните спортове. Отлични за всекидневна употреба в залата или на състезание.

 • SZ Fighters - Постелка за йогаSZ Fighters - Постелка за йога
  15лв.

  SZ Fighters - Постелка за йога

  Производител: SZ Fighters
  Артикул: Постелка за йога
  Категория: Тренировъчна екипировка
   
  Подкатегория: Тренировъчни постелки
 • SZ Fighters - ММА ръкавициSZ Fighters - ММА ръкавици
  40лв.

  SZ Fighters - ММА ръкавици

  ММА ръкавиците на серията SZ Fighters са изработени от 100% висококачествена телешка кожа

  Ръкавиците се отличават с дебела подложка за пръстите и с предварително изработен дизайн, който позволява максимална ловкост. Палеца е открит, което допълнително увеличава свободата на движение. В долната част на палеца има подложка, която предпазва по време на удари, а горната част на палеца е свободна.

  Ръкавиците съдържат и отвор, която охлажда ръцете и е предварително извита с индивидуални места за всеки пръст, което дава по-голяма степен на ловкост и движение.


С избирането на правилните тренировки при правилния инструктор, бойните изкуства със сигурност могат да бъдат от полза за физическото и духовното развитие на детето.

Мнения в Facebook

Свързани Статии

Колко струва да бъдеш UFC боец?

Колко струва да бъдеш UFC боец?
Когато се обявяват заплати от $250,000 на бойците участници в главна среща на ивент на UFC за феновете това e доста солидна сума. Но всъщност те прибират по-малко от половината от тази сума.
Статии » август 19, 2011 (12)
цялата статия

10-те най-добри нокаути на Alistair Overeem (видео)

10-те най-добри нокаути на Alistair Overeem (видео)
След четири годишно лутане в тежката категория Alistair Overeem най-сетне подписа с UFC и ще се изправи срещу Brock Lesnar на 30-ти декември.
Статии » септември 10, 2011 (4)
цялата статия