Зареждане

Истинската стойност на тренировките

Истинската стойност на тренировките
Публикувано на: Февруари 11, 2009 в 15:00 ч


Скоро говорих с родител на едно момче, който му забраняваше да се яви на състезание по борба, защото се притеснявал, че момчето му много щяло да се обърка когато загуби. Според родителя, детето му било много чусвтително и евентуална загуба щяла да му се отрази зле.

Отговорът ми беше "А какво ще прави когато се пообърка в живота?". Какво ще стане когато това дете запецне, когато това наистина е от значение? Дъщеря ми е на две години и чакам още едно дете и искам само най-доброто за тях. Със сигурност и родителят на момчето искаше същото за неговото дете, но не в това е въпросът. Това на което се научаваше неговото дете е да се откаже когато нещата станат напечени. В усилието си да предпази детето си, родителят му прави лоша услуга. Това не означава, че трябва да го хвърля в неизвестното докато само не се научи, но не бива да го оставя да бъде толкова мекушаво.

Животът е тренировка
Това каква връзка има с вас? Когато тренирате, искате да изглеждате добре. Искате да удряте силно и перфектно всеки път. Искате да нокаутирате всеки път. Искате да бележите нокдауни или да правите успешни ключове всеки път. Всяка техника, която прилагата да бъде идеална. Точно като този родител вие искате всичко да става перфектно без никакви отклонения и грешки. Обаче в живота повече важи правилото, че това което искате и това което имате не е точно едно и също.

Ако тренирате и никога не правите грешки, най-вероятно не се раздавате докрай или не ви карат да се раздавате до край. Ако някога сте били в ситуация, където е трябвало да оцелеете, ще знаете че рядко всичко става като по план. Истинския бой е объркващ, не изглежда приятно, боли, представлява моменти на объркване с моменти на добър или лош късмет. Според баща ми "късметът" е където подготовката срещата възможността.

тренировки бойни изкуства


Също както този родител вие се отнасяте към тренировката си както той към детето. Притеснявате се за дребни подробности. Обръщате внимание на дребните детайли и се чуствате добре всяка секунда, като избягвате да погледнете цялостната картина. Как ще се справите с объркването при един истински нокдаун?

В много от традиционните бойни изкуства всеки научава да нанася перфектен удар, който да удря целта всеки път. Поне така очакват. Това е идеята на тренировката - един удар, един убит. Но и така се провалят, защото на тренировка е едно и когато в реални условия той не попадне в целта започва объркването.

В тренировките трябва да симулирате хаосът в истинския бой. Ако удряте чувала перфектно всеки път,  правете го по-силно и по-бързо. Ако сте прекалено добри спрямо другите, провокирайте ги повече. Ако не го направите ще попаднете в застой. Когато дойде моментът инстинктите ви трябва да са готови да се справят и минат през препятствието.

Точно като детето, ще се обърнете назад и ще пожелаете да се откажете, защото на това са го научили. Какво става когато ви притиснат и се объркате? Тренирате здраво и се преборвате за да продължите.

Тренировъчни аксесоари от спортния ни магазин


Запоменте: животът е тренировка.

Тренировката ви позволява да владеете нещата, които животът ви предоставя по-добре. Опитът е нещото, което получавате с това, което животът ви предоставя. Опитът пък се пренася в тренировките ви.

Постоянно тренирате и се учите - независимо дали ви харесва или не. Независимо какво правите, вие изграждате вашият характер и характера на хората около вас. Хората ви се отразяват така както им позволявате. Но това е друга тема.

Автор: Damian Ross

Превод: MMA България

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес