Зареждане

Биография на David Lee "Tank" Abbott

Биография на David Lee "Tank" Abbott
Публикувано на: Юни 27, 2008 в 18:27 ч

David Lee "Tank" Abbott е роден на 26-ти април, 1965 г., в Huntington Beach, California. Той описва начина си на игра като "street fighting", който той е упражнявал дълги години по баровете и улиците на родния си град. Като подготовка за кариерата си като ММА боец той се състезава професионално по борба между 1999 и 2001 г.

 

Дебюта си в UFC  Abbot прави през 1995 в шестото издание на турнира. В първата си среща той нокаутира John Matia, тежък 180 кг., за 18 секунди. Малко по-късно същата вечер той излиза на ринга срещу Oleg Taktarov от когото губи с rear naked choke. Той се бие с някои от най-силините звезди в MMA в света, затова и статистиката му не е много удачно да се гледа само на хартия.

 

Въпреки че никога не е печелил титла в UFC, Abbot печели доста популярност заради агресивната си игра. Забележителното при него е, че стилът му наподобява повече уличен боец, отколкото на MMA такъв. За Abbot се знае, че е доста недружелюбен на и извън ринга.

След като напуска World Championship Wrestling, Abbot се връща към MMA в UFC 41, където губи от Frank Mir за 41 секунди. На 28-ми август, 2005 г., той губи и първата си среща в Pride срещу японеца Hidehiko Yoshida. В Cage Rage 17, провел се в Лондон, Tank има планиран двубой срещу бившия бодигард  Amokrane "Kiane" Sabet, който обаче не се явява поради контузия. Малко по-късно Abbot се изправя срещу Paul Buentello, но отново губи с нокаут.

 

Малко по-късно се планира среща за 12-ти октомври, 2007, между него и известния уличен боец Kimbo Slice, която не се  провежда поради липса на средства. Малко по-късно след като Kimbo навлиза в MMA отново е хвърлена ръкавица и този път двамата се срещат в турнира EliteXC: Street Certified. Там Abbot губи от Kimbo с ТКО в спорен двубой.

 

Имиджът му на лошо момче и рокерския му вид предпоставят хората да си мислят за него, че е квартален побойник и че просто има вроден талант да раздава удари. В действителност той е тренирал 13 години бокс преди UFC и се е занимавал с борба още от гимназията.

 

Интересен факт е, че през 2003-та година прави опит да вдигне 271 килограма от лежанка. Успехът му е записан на видео, което може да видите тук:
https://mma.bg/videos/view/19/tank-abbott-bench-press

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес