Най-големият сайт за бойни спортове

       

Ще успее ли Badr Hari на боксовия ринг?

Ще успее ли Badr Hari на боксовия ринг?
Публикувано на: Март 4, 2012 в 09:09 ч
Снимка: wikimedia.org

Badr Hari обяви своето оттегляне от кик-бокса след победата си над Gokhan Saki на 28-ми януари. Сега той ще се опита да направи бляскава кариера в бокса. Макар и силното му представяне по правилата на кик-бокса, има няколко причини, поради които Hari няма да е добър в бокса.

Hari е увлечен от бокса от много отдавна. Много от феновете му са искали да го видят в MMA, но той не е показвал такова желание. По време не свое интервю той дори не успява да разпознае бившия шампион Cain Velasquez на снимка. Но съвсем различно е с бокса.

Първата възможна пречка в боксовата кариера е, че бокса е сравнително по-тежък от кик-бокса, особено в САЩ. Там няма как не толкова опитен състезател с малко опит да получи големи двубои, особено в тежката категория. Badr в момента е почти на 27 г. Това според някои е малко късно за започване на боксова кариера, освен ако не получи много двубои за кратък срок, с които да се изкачи към топ местата. Разбира се има и други начини това да стане, побеждавайки вече залязващи звезди. Но ако някой мисли, че Badr може да се бие с Klitschko скоро... няма как да се случи.

Друг голям проблем е, че стила на игра на Hari включваше поемане на доста удари в кик-бокса. Макар и да са различни спортове, Hari до момента не е показал добра боксова защита. Ще успее ли да остави настрана инстинктите си, изградени от кик-бокса и да учи боксова защита? В противен случай ще имаме един не толкова тежък състезател в тежка категория, който не умее да се пази добре. Това не е много обещаващо.

И накрая - Hari има проблеми с контрола на гнева си. Това си личи и в кик-бокс срещите му и уличните прояви, а вероятно няма да бъде и по-различно в бокса. Стане ли боксьор от топ ниво, може да се превърне и в собствения си най-голям враг, още преди да е спечелил някоя титла.

Като цяло атрактивната игра на Hari и вече събраните фенове, могат да му осигурят добър старт в боксовата кариера. Макар и кик-боксът да не е на същото ниво, каквото беше преди години, там вероятно има по-добре платени и интересни двубои за Hari отколкото в бокса, освен ако не успее бързо да се изкачи до топ бойците. Да се експериментира с нови неща е хубаво, но в кик-бокса винаги ще има място за Badr Hari. Ще се справи ли с жестоката конкуренция в бокса и ще пребори ли слабите си страни, тепърва ще разберем...
 

0 споделяния
FB Сподели
Мнения в Facebook