Зареждане

Началото на края на Strikeforce

Началото на края на Strikeforce
Публикувано на: Август 8, 2011 в 08:41 ч

'Business as Usual' с тези думи президентът на UFC Dana White анонсира, че Zuffa са закупили промотърската марка Strikeforce. White заяви, че новата придобивка в империята Zuffa ще продължи да съществува самостоятелно и няма да последва съдбата на WEC.

Но половин година по-късно Strikeforce е на живото поддържаща система. Никой не знае до кога UFC ще продължи да поддържа Strikeforce и още колко ще понесе телевизия Showtime преди да прекрати излъчването. Всички анализатори в ММА коментират, че в момента UFC прибират  желаните бойци от Strikeforce, а ненужните от UFC се пращат в Strikeforce.

strikeforce ufc mma bg

 

На 30-ти юли, след победата на Dan Henderson над Fedor Emelianenko, изпълнителният директор на Scott Coker бе запитан дали ще предложат нов договор на руснака. Coker открито заяви, че желае Fedor да продължи да се бие в клетката на Strikeforce. Но на друга пресконференцията преди UFC 133, колегата му White бе на съвсем друго мнение - Fedor Emelianenko няма да преподписва договора си със Strikeforce.

"Вие мислихте, че той е най-добрия боец в света, а аз смятах, че той е много надценен от години.", заяви White.

Изказване показа и отслабващата сила на президента на Strikeforce. Вече и на малките деца им стана наясно, че White дирижира нещата и в Strikeforce.
 
Разбира се, Fedor е само върхът на айсберга. Нека да видим какво стана с останалите най-титулувани бойци след закупването на Strikeforce:

Alistair Overeem: Шампионът на Strikeforce в тежка категория бе освободен след избухването на скандала между UFC и мениджърите на Overeem от Golden Glory. Нещо наистина шокиращо въпреки победата над Fabricio Werdum на Гранд При-то. Победа която демонстира, че Overeem е един от малцината в топ 5 в тежка категория, който няма договор с UFC.

Nick Diaz: Шампионът на Strikeforce в полусредна категория бе първият боец който премина в UFC. Преминаването му бе анонсирано с предстоящия супер сблъсък между него и шампиона в полусредна категория на UFC Georges St. Pierre. Всички фенове бяха доволни от развитието на нещата, но губещи в случая бяха Strikeforce и Showtime. Една от най-големите звезди напусна домът си.

Mayhem Miller: Едно от най-популярните имена в  Strikeforce. Miller премина в UFC, където ще бъде треньор на предстоящото реалити шпу The Ultimate Fighter.

Marloes Coenen: Шампионът в категория "петел" при жените бе освободена веднага след като загуби титлата си. Тя заедно с почти всички бойци от Golden Glory бяха изгонени.

Cris Cyborg: UFC сложиха край на тоталната доминация на Cyborg в свърхлеката категория на Strikeforce при жетени. Най-добрият боец в женския ММА не получи близо година двубой за титлата и финансовите и изисквания не се понравиха на новите и шефове.

Dan Henderson: Двубоят му срещу Fedor бе последният от договорът със Strikeforce. Едва ли някой се надява, че Zuffa ще му предложи нов договор със Strikeforce. Почти 100% е неговото преминаваме в UFC.

В крайна сметка стигаме до логичния въпрос: "Защо Zuffa ще дава пари за Strikeforce след като всичките най-добри бойци вече са в UFC?". Единствената пречка която стой в момента между краят на Strikeforce е договорът със Showtime. Но Showtime преди всички нас усетиха трусовете, които започнаха след закупуването на Strikeforce.

Почти сигурно Strikeforce ще последва пътят на Pride и Affliction - промоторска марка която осъществи велики двубой, но бе погълната изцяло от UFC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес