Зареждане

Колби Ковингтън не заслужава шанс за титлата!

Колби Ковингтън не заслужава шанс за титлата!
Публикувано на: Март 23, 2023 в 10:00 ч
Преди Леон Едуардс да има време да се изкъпе след победата над Камару Усман на UFC 286, той вече получи нов опонент.

Дейна Уайт внезапно обяви на пресконференцията след мача, че Колби Ковингтън ще се бие за титлата с британеца. Новината имаше голям ефект, тъй като, първо, Колби не се беше бил повече от година.

В същото време опашка от гладни претенденти се нареди за златото в категорията. Ковингтън се измъкна от битката с Хамзат Чимаев, което Леон подчерта пред медиите.

Решението на Уайт е неправда към претендентите в победни серии.


Да, Ковингтън говореше и говори много, но все още не се е превърнал в истинска суперзвезда. Последната му битка, толкова очаквана от феновете, срещу Хорхе Масвидал, дори не продаде 400 000 платени гледания.

Следователно Ковингтън явно не е близо до Конър Макгрегър, за да му дават нов шанс за титлата, и то без причина. От спортна гледна точка е смешно Колби дори да бъде спряган като претендент за златото.

Никой настоящ боец от топ 10 на UFC няма толкова противоречива автобиография. През последните 6 години Ковингтън е победил само 1 опонент под 35 години. Този опонент е леката категория Рафаел дос Аньос.

Този двубой, между другото, се оказа много труден за Колби. Той загуби 2 рунда в картите на съдиите. Колби пропусна много и не направи нищо особено на земя. Освен това самият дос Аньос го свали три пъти.

Всъщност победата беше дадена на Ковингтън за контрол в клинча без някакво развитие или щети. Последните му 3 победи бяха срещу опоненти, които записаха две поредни загуби под банера на UFC.

  • 37-годишният Лоулър направи две поредни поражения, a за победата над него Колби получи шанс за титлата.
  • 38-годишният Уудли направи две поредни поражения, а за победата над него Колби отново получи шанс за титлата
  • 37-годишният Масвидал претърпя две поредни поражения, а за тази победа явно Колби отново получава шанс за титлата!

Към днешна дата Ковингтън е един от тримата най-неактивни бойци сред всички мъже на UFC в топ 5 на своята дивизия.

Единствените битки, в които Колби се срещна с най-добрия боец от неговото поколение, Камару Усман, загуби два пъти. Ковингтън падна в 4 нокдауна и завърши първата битка със счупена челюст.

Към момента Колби няма победа срещу бойци в текущия топ 10 на неговото тегло. Не е ясно защо се е харесал толкова много на Дейна Уайт, но дори Макгрегър не е получил подобни привилегии от UFC.

Ковингтън определено не заслужава шанс за титлата. Ние обаче живеем в свят, където не всеки получава това, което заслужава.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес