Зареждане

Какви са коефициентите за двубоя Стрикланд - Дю Плеси

Какви са коефициентите за двубоя Стрикланд - Дю Плеси
Публикувано на: Януари 5, 2024 в 15:37 ч
Шон Стрикланд и Дрикус Дю Плеси вдигнаха градусите на напрежението помежду си само месец преди предстоящия двубой на UFC 297 в Торонто. След сбиването им в публиката на UFC 296, което беше разтълкувано като инсценировка и реклама на мача през януари 2024 г., може да се очаква да станем свидетели и на промяна в коефициентите за събитието.

UFC 297 е само едно от безбройните събития в календара на сайтовете на букмейкърите, където играчите могат да направят своята прогноза за изхода от мача. Освен това, те могат да се възползват от специални оферти като bwin бонус, които обикновено са достъпни за нови играчи. Към момента залозите за победител в UFC 297 на сайта на букмейкъра са изключително близки и конкурентни. Засега Шон Стрикланд е с по-големи шансове за победа с 1.75, а за Дрикус Дю Плеси коефициентът е 2.10 (към 21.12.2023 г.).

Като настоящ шампион в средна категория на Ultimate Fighting Championship Стрикланд е логичният фаворит и за събитие 297. Неговата история в Шампионата започва преди близо десетилетие през 2014 г. и до момента има записани 28 победи и само 5 загуби. Той се добра до първата си титла на шампион в средна категория едва преди няколко месеца, на 10 септември 2023 г. В тогавашното издание на UFC 293 Стрикланд се изправи срещу новозеландския боец и бивш боксьор Израел Адесаня. Макар че беше изявен фаворит, Адесаня понесе загуба от Стрикланд с единодушно решение на съдиите. Победата донесе на Стрикланд и третата му бонус награда за "Изпълнение на вечерта" (Performance of the Night).


В събитие 297 срещу Дю Плеси Стрикланд ще играе за първи път за защита на титлата, което прави двубоя още по-напрегнат както за бойците, така и за феновете на UFC. Южноафриканският професионалист Дю Плеси е достойна конкуренция в битката за титлата и не бива да бъде подценяван. В момента той заема второто място в класацията за средна категория на UFC, която е оглавявана от Израел Адесаня. Освен това Дю Плеси е двукратен Middleweight шампон в EFC (Extreme Fighting Championship) - южноафриканският еквивалент на UFC, в който участват бойци от цял свят.

Освен ММА, Дю Плеси има опит и в разнообразни спортове и дисциплини, сред които борба, кикбокс и ръгби. Неговият дебют в UFC се случва през 2020 г. на UFC Fight Night 179, където печели с нокаут още в първия рунд срещу Маркус Перез. Дю Плеси се изправя срещу бившия шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър в елиминационен двубой за титлата на 8 юли 2023 г. на UFC 290. Той печели двубоя чрез технически нокаут във втори рунд - победа, която му носи наградата за Изпълнение на вечерта и място на претендент номер едно в средна категория.

След поражението му от Уитакър се очакваше Дю Плеси да се изправи срещу Израел Адесаня за шампионската титла на UFC в средна категория на UFC 293. Поради неразкрита контузия обаче се наложи Дю Плеси да се оттегли от битката, а на негово място на ринга се изправи именно Шон Стрикланд. След този обрат, който печели на Стрикланд титлата за шампион в категорията, Дю Плеси ще има възможност за своеобразен реванш и шанс да получи титлата, за която трябваше да се състезава още през септември.

Предизвикалото дискусии нападение на Стрикланд над Дю Плеси на събитие 296 със сигурност ще доведе до засилен интерес към предстоящата битка на 20 януари. Предстои да станем свидетели на един наистина интересен и нажежен сблъсък, чиято развръзка, въпреки прогнозите и коефициентите, може да доведе до издигането на нов шампион в средна категория на UFC в лицето на Дрикус Дю Плеси или да затвърди надмощието на Шон Стрикланд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес