Зареждане

Новобранец в UFC отнесе наказание за допинг още преди дебюта си

Новобранец в UFC отнесе наказание за допинг още преди дебюта си
Публикувано на: Юни 3, 2023 в 07:48 ч
По-рано тази седмица мечтите на Хосе Енрике за Ultimate Fighting Championship (UFC) бяха замразени, след като Антидопинговата агенция на САЩ (USADA) отстрани за две години перспективния състезател в полутежка категория заради забранени вещества.

В четвъртък USADA публикува официално съобщение, което потвърждава, че Енрике е дал положителен резултат за два метаболита на анаболния агент нандролон по време на извънсъстезателен допинг тест, проведен на 8 март. Отстраняването на Енрике е със задна дата, така че той ще може да се завърне в игра на 8 март 2025 г.

"При добавянето си към антидопинговата програма на UFC спортистите са длъжни да декларират забранените вещества, които са използвали през предходните 12 месеца", се казва в изявлението на USADA. "Спортист, който направи такава декларация, няма да бъде считан за извършил нарушение, но в зависимост от веществото може да бъде задължен да се въздържа от състезания за период от поне шест месеца и да предостави поне две отрицателни проби.

Енрике не е декларирал употребата на нандролон и/или други 19-норстероиди във формулярите си за декларация за включване в състезанието."

Хенрике, който навърши 21 години през май тази година, подписа договор с промоутъра през март. Бразилският перспективен състезател загуби участието си в Contender Series на Дана Уайт през 2022 г., но се възстанови с хубава победа с нокаут на Shooto Brazil 115 през февруари тази година. Тази победа му донесе договор с UFC и възможност да се състезава в октагона.

За съжаление кариерата на Енрике в UFC приключи още преди да е започнала. 21-годишният перспективен боксьор дори нямаше насрочена битка, но въпреки това се провали на извънсъстезателен допинг тест преди три месеца. Сега той трябва да чака две години за официалния си дебют в UFC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес