Зареждане

Мохамед Мокаев: Ислямът ми забранява ММА битките

Мохамед Мокаев: Ислямът ми забранява ММА битките
Публикувано на: Юли 21, 2022 в 15:00 ч
Изгряващата звезда на UFC в категория муха Мохамед Мокаев загатна, че ще спира с ММА.

Мокаев е с рекорд 7-0-1 в ММА при професионалистите и 23-0 при аматьорите. Мохамед е родом от Дагестан, но през 2012 година пристига като бежанец във Великобритания с баща си. Майката на младото момче умира и те решават да търсят по-добър живот.

За последно Мокаев победи Коди Дърдън със събмишън за 58 секунди през март в Лондон. Сега той се завръща, за да се бие с Чарлз Джонсън този уикенд в Лондон. Мокаев е силно вярващ и сподели, че не се вижда дълго в ММА.

„Ислямът е мир. Когато започнах да се занимавам с този спорт, не бях религиозен. Не се молех, бях изгубен човек в този свят. Понякога имах трудности в живота си и мислех: „Защо това се случва на мен?“. 

Спомням си в моя клас, когато учех в Дагестан, погледнах момчетата и си помислих: „Защо имат богати родители, добър живот, добри дрехи?“ Ще ви разкажа една интересна история. 

Сега разбирам, че съм разсъждавал неправилно. Сега никога не бих казал такова нещо, но тогава, на 11 години, си мислех така: „Защо Господ ми даде такъв живот?“ И сега, 10 години по-късно, пристигнах в Дагестан, поканиха ме в клиника за наркомани. И няма да повярвате - видях там онези три момчета, които гледах в час. 

Сега къде съм аз и къде са те. Колкото по-успешен ставам в живота, толкова повече разбирам защо Бог е избрал мен, а не другите. Той ме тества тогава, издържах теста и сега съм тук. 

Боевете са забранени. Забранени са. Затова колкото напредвам, колкото по-успешен ставам, толкова повече искам да напусна този спорт. 

И мисля, че в бъдеще, мисля... Мисля, че скоро ще си отида от ММА.“, каза Мокаев в интервю за YouTube канала Full Reptile. 

Ще успее ли Мокаев да стигне до върховете в UFC ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес