Зареждане

Маркулев предизвика Кристиян Попов: Или се извини, или влез в клетката на SFC

Маркулев предизвика Кристиян Попов: Или се извини, или влез в клетката на SFC
Публикувано на: Февруари 14, 2019 в 14:17 ч
На провелото се на 9-ти февруари състезание SFC 7: Avatars участие в благотворителен двубой взе един от опитните ММА бойци у нас - Тони Маркулев.

Той се изправи срещу репортера от "Господари на ефира", Владислав Василев в шоу-двубой, който забавляваше зрителите в столичната зала "Универсиада", но и обърна внимание на кампанията "Аз съм различен, аз съм боец!" за набиране на средства за иновативен проект с цел внедряване на адаптирана образователна програма в училище насочена към деца с аутизъм.

Вижте също: Резултати от SFC 7: Avatars - много нокаути и български победи 

Тони не се е състезавал от повече от година и въпреки натоварената си програма и травмите, на момента е приел поканата за участието в благотворителния мач.

"След последния ми мач, в който участвах с отлепена ключица и скъсано сухожилие в дясното ми рамо, много време ми отне да се възстановя. След това ми се роди и дете. Имам и сериозни работни ангажименти, а и получих травма по време на тренировъчния лагер на Камен Георгиев преди SFC 7.

Но след като получих покана за благотворителната кампания и да помогнем за тези дечица, стиснах зъби и се включих. Дори не се двоумих - след като ми казаха, че е за кампания за деца, които се борят с аутизма, не съм се замислял и бях готов да направя каквото е нужно."
 

 
В действителност кампанията бе много успешна и благодарение на шоу-битката между Тони и Владислав, както и на организаторите от SFC, които бяха поставили дарителски кутии, се събра сериозна сума, която ще бъде използвана за адаптиране на специализирана образователна програма за децата с аутизъм.

Към кампанията се включиха и WINBET, които показаха, че подпомагат не само спорта, но и благородни каузи като тази на SFC и сдружение "Образователно равенство - аутизъм".

След шоу-битката обаче Маркулев отправи съвсем сериозно предизвикателство към един от топ граплърите и многократни шампиони у нас - Кристиян Попов.

"Неуважителното му и арогантно поведение в социалните мрежи и по-особено някои негови коментари към нашия клуб и наши състезатели ме издразниха. Опитах се да му направя лека забележка, но той не я взе предвид. Аз не съм клавиатурен боец, аз съм ММА боец, затова реших, да го поканя на двубой в клетката.

Той е бивш ММА боец, готви ММА бойци, за граплинга няма какво да коментирам - там той е доказал се състезател. Радвам се за успехите, които той постига там, както се радвам на успехите на всеки български спортист, но с него си имаме едно пререкание, което можем да решим само и единствено в клетката."

Пререканието за което говори Маркулев е, че Кристиян Попов е загубил мач през 2015-та от съотборника на Тони в "Боен клуб България", Борис Величков на турнир по комбат рестлинг - правилник, който много се доближава до граплинга, с тази разлика, че времето за игра на земя е ограничено.

"След загубата си, Кристиян писа контестация, че е бил ощетен и я изпрати в централата в Япония. Въпреки, че получи официален отговор от там, той продължи да засипва с негативни коментари последвалите изяви на Борис, който стана световен шампион в САЩ. Няколко пъти призовах Кристиян да не се изказва по груб начин за останалите спортисти, но той не спря да пише заядливи коментари.

Затова използвах сцената на SFC, за да го предизвикам и с малко превъзпитателни методи да му покажа, че арогантността му е малко по-висока. Явно се е главозамаял след успехите си, които постига. Може би е редно да се приземи малко на земята."
 

 
Кристиян Попов е неколкократен абсолютен шампион по граплинг в чужбина и у нас. Носител е на на титли както в ADCC правилник, така и в жиу-житцу на NAGA. Той е активен състезател и треньор.

Това обаче по никакъв начин не разколебава Маркулев, който е категоричен в намеренията си.

"Призовавам го или да си вземе бележка - ако прецени, може да се извини и по този начин да избегне двубоя. Ако обаче не смята, че е съгрешил - да се свърже с SFC и да заповяда. Съвсем на драго сърце ще му предам един човешки урок, че не трябва да лети в облаците и да се самозабравя толкова."
 
ОТГОВОРЪТПопов към Маркулев: Ако имаш проблем, готов съм по всяко време!
 
Битката с Попов е единственото нещо, което би накарало Маркулев да прекрати почивката си и да се върне към профи-ринга. Поне през 2019-та.

"Срещу Кристиян съм готов да изляза и без подготовка, тъй като там целта е превъзпитателна и съм доста афектиран от неговите коментари. Преди края на 2019-та едва ли бих взел някакво друго участие.

Единствено, ако успея да намеря време да се подготвя, бих се включил в отбора по комбат рестлинг, който ще се състезава на европейското и световното."
 
Смятате ли, че такъв двубой е необходим и би бил интересен? Поле за изява със сигурност би имало, тъй като от SFC имат интерес към организирането му, а предстоят поне още 2 професионални галавечери на веригата у нас тази година, като следващата е на 12-ти май - SFC 8: The Matrix.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес