Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Атаките срещу църкви са забранени от исляма

Хабиб Нурмагомедов: Атаките срещу църкви са забранени от исляма
Публикувано на: Юни 30, 2024 в 18:00 ч
Известният руски боец по смесени бойни изкуства, бивш шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов излезе с ново изявление във връзка с трагичните събития в Дагестан. На 23 юни в републиката група въоръжени бойци стреляха по църква, убивайки свещеник. Терористите атакуваха и синагога, а също така нападнаха пост на КАТ.

Над 20 души бяха убити, а един от терористите се оказа ММА боец, който тренирал в залата на Нурмагомедов. Специалните сили влязоха в залата на Хабиб в Дагестан, за да търсят потенциални терористи. Хабиб призна, че терористът тренирал при тях, но било временно и не бил техен кадър.

Нурмагомедов отрича каквито и да било връзки с терористите и вярва, че те не представят истинското лице на исляма:

„Някои хора под прикритието на вярата използват исляма за лична изгода и печалби, което противоречи на истинските принципи на религията. Нека Аллах накаже и изобличи онези, които действат против заповедите на Аллах и неговия пратеник. Събитията в Дагестан се превърнаха в трагедия, която няма нищо общо с истинската вяра на исляма. Никой ислямски учен не би одобрил подобни действия и всички ислямски експерти ги осъждат.

Атаките срещу църкви също са забранени от исляма. Когато Абу Бакр Сидик изпрати армия в земята на Шам, той инструктира: „Ако видите хора да се молят в църквите, не ги докосвайте.“ Дори по време на война първият праведен халиф забранява да се нараняват молещите се, да не говорим за мирно време.
Аллах каза: „Който убие човек, той сякаш е убил всички хора“.", написа Хабиб.

Предстои да видим какво ще излезе след акциите на властите в Дагестан.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес