Зареждане

Руси Минев атакува големите организации - започва с BRAVE в Бургас

Руси Минев атакува големите организации - започва с BRAVE в Бургас
Публикувано на: Юли 1, 2024 в 18:38 ч
Един от топ бойците на България и един от най-активните ММА състезатели у нас - Руси Минев прави голяма крачка в своята професионална кариера. Той ще участва в престижното ММА състезание BRAVE CF, което ще се проведе в Бургас на 24-ти август.

BRAVE 86: Burgas ще бъде първата спирка на световната ММА организация, базирана в Бахрейн, при стъпването ѝ в Европа за това лято.

Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Както е известно BRAVE е един от турнирите, от които UFC взимат своите нови попълнения. А Минев е един от първите селектирани бойци лично от мениджъра Теодор Карастоянов. Именно Карастоянов направи връзката с мачмейкърите за включване на българския боец Калоян Колев в Dana White's Contender Series, като често пътува до САЩ, където поддържа контакти не само с различни организатори, но и с топ бойци.


Руси Минев  стартира кариерата си в аматьорския ММА, ставайки шест пъти шампион на България, а с националния отбор печели трето място на световното по ММА в Бахрейн и трето на Европейското в Рим. Руси Минев преминава при професионалистите през 2021-ва, където бързо наниза няколко атрактивни победи и спечели шампионска титла.

За последно "Рамбо" участва в изданието на английската организация Caged Steel през май, където спретна здрава битка с шампиона по ММА на Грузия, Руслан Болквадзе. След три атрактивни рунда Минев спечели със съдийско решение.


Набрал инерция, Минев се впуска в смелото предизвикателство в BRAVE CF, където ако успее да разгърне потенциала си, шансовете му за участие в най-голямата промоция от Лас Вегас стават значително големи.

Към момента освен Минев за BRAVE има още двама български бойци, които официално са обявени от органзиаторите - безпощадният Живко Стоименов и ММА ветеранът Атанас Джамбазов, който тренира и се готви в залата Xtreme Couture рамо до рамо с едни от най-добрите UFC бойци.

Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


ММА състезанието BRAVE 86: Burgas се очаква да привлече много международни звезди, като вече е потвърдено, че ще има боец от отбора на Хабиб Нурмагомедов, който ще бъде обявен скоро.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес