Зареждане

Грузия награди Мераб Двалишвили с $367,000! Той ги дава за благотворителност

Грузия награди Мераб Двалишвили с $367,000! Той ги дава за благотворителност
Публикувано на: Октомври 1, 2024 в 02:00 ч
Държавата Грузия няма големи традиции в ММА, но Мераб Двалишвили и Илия Топурия променят това.

В момента и двамата грузинци държат титла в организацията на Дейна Уайт / UFC /. Мераб е шампион в категория петел, а Топурия държи титлата в категория перо. Топурия получи испанско гражданство, след като спечели титлата, но той е родом от Грузия и не забравя корените си. Правителството на Грузия реши да награди щедро своите двама световни шампиони по ММА.

Грузинският премиер Иракли Кобахидзе обяви парична награда от 1 милион грузински лари (около 367 000 долара) за Двалишвили и Топурия.

„Грузинските спортисти постигнаха безпрецедентен успех в различни спортове, като последният пример е спечелването на титлата от страна на Двалишвили. В момента двама от осемте активни шампиони на UFC са грузинци. 

Топурия и Двалишвили са пример за бойния характер на грузинския народ, който е каляван в продължение на 3000 години, напомняйки ни, че където и да се бием с достойнство, никой не може да победи нас, грузинците.,” каза Иракли Кобахидзе

Двалишвили стана шампион, след като победи Шон О'Мали на UFC 306, за да стане шампион на UFC в категория петел. От друга страна, Топурия шокира света през февруари тази година, като нокаутира Александър Волкановски, за да стане първият грузински шампион на UFC.

Мераб няма да задържи парите за себе си, а ще ги даде за благотворителност:

„Ще го използвам за благотворителност.“, обеща Двалишвили, като си постави за цел да отвори малки фитнес зали в цяла Грузия.

Двалишвили е номиниран за най-високото държавно отличие от не кой да е, а грузинският премиер, заедно с председателя на парламента Шалва Папуашвили. Въпреки че точното отличие остава обвито в мистерия, президентският орден за високи постижения изглежда вероятно е честта, която очаква Мераб.

Това е почит, запазена за онези грузинци, които са се издигнали до величие в културата, образованието, изкуството и, да, спорта.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес