Зареждане

Габи Гарсия се завръща в ММА

Габи Гарсия се завръща в ММА
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 02:00 ч
Габи Гарсия, четирикратна шампионка на ADCC, се затруднява да намери подходящи противници в ММА поради впечатляващите си размери от 1,87 м и тегло над 100 килограма.

Това доведе до нетрадиционни битки с по-възрастни бивши професионални кечистки от Япония, което хвърли сянка върху професионалната й кариера. Трябва да се отбележи, че дори когато се биеше в лека категория, Кайла Харисън пренебрегна предизвикателствата на Гарсия поради разликата в размера. Габи не се е състезавала от известно време.

Въпреки че се оттегли от състезанията на IBJJF преди време, тя направи няколко опита да се състезава в BJJ през последните години. Личните проблеми и стресът обаче взеха своето и Гарсия не успя да спечели титлата на ADCC през 2022 година. Сега вече има яснота за бъдещето на бразилката и тя се завръща в ММА.

Според самата Гарсия, тя е подписала договор за битка за титлата в тежка категория с все още неизвестна промоция. За последно Гарсия влезе в заглавията, когато публично разкри спор с бившия си съпруг Бруно Алмейда. Тя обвини Алмейда в насилие по време на брака им и подчерта травмата, която е претърпяла през последните две години. 

Алмейда твърди, че всички доказателства, предоставени от Гарсия, са „измислени“ и настоя чрез съда тя да спре да прави публични изявления за връзката им. Оттогава Гарсия намали присъствието си в социалните медии, но изглежда, че отново ще засили онлайн присъствието си с обявяването на това ново развитие в нейната ММА кариера.

Гарсия е на 38 години и с рекорд 6-0-1 в ММА. За последно тя победи Барбара Непомуцено през 2018 година в RIZIN. Все още не е ясно коя ще бъде опонентката на Гарсия.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес