Зареждане

Дипчиков: Беше ми по-тежко на спарингите, отколкото в битката

Дипчиков: Беше ми по-тежко на спарингите, отколкото в битката
Публикувано на: Август 21, 2020 в 13:08 ч
Никола Дипчиков записа изключително важна и атрактивна победа над UFC ветерана Горан Релич, срещу когото се изправи в галавечерта ACA 109, която се проведе снощи в Полша.

Дипчиков записа бърза победа с технически нокаут в третата минута от първия рунд.

Вижте също: Никола Дипчиков нокаутира Горан Релич в първия рунд

Той успя с лекота да надиграе опитния си противник, записвайки внушителната 19-та победа в кариерата си и този път с нокаут. Но за да се стигне до тук, Никола мина през изключително тежък подготвителен лагер във Варшава.

 
"Ние сме на лагер тук от 2-ри август," сподели Никола за MMA.BG. "Трета седмица се подготвяме тук, а преди това бях една седмица във Варна при Николай Добруджански. Със Светлозар Савов тренирахме доста тук на лагера, но той се контузи и неговия мач отпадна и останах само аз.

Преди това тренирах в зала FAST в София, където се събираме и тренираме 'обичайните заподозрени'."

Опонентът му, Горан Релич, е ветеран от UFC със статистика 19-9, като Никола снощи прекъсна серията му 4 поредни победи.

Въпреки опита си, той не успя да затрудни българския боен атлет, който сподели че му е било много по-трудно по време на подготвителните спаринги, отколкото в клетката с опасния хърватин.

"Не бих казал, че Релич ме изненада с нещо. Просто тези спаринги, които правихме тук бяха много тежки с много противници и точно обратното - когато излязох да играя с него, се чувствах по-комфортно отколкото на спаринг в залата докато бяхме на лагер."
 

Дипчиков се превръща в един от любимците на Absolute Championship Akhmat, където той направи последните си 10 мача.

Очакванията след бърз разговор с организаторите са за нова битка след няколко месеца.

"Засега говорихме за мач през ноември, но нямам сигурен противник. Предполагам скоро ще разберем.

Когато се прибера в България ще трябва да си снимам ръката на рентген, защото имам подозрения за счупен палец. Ще видя какво ще излезе на снимката, защото ако е счупен ще ми трябва малко повече време за възстановяване."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес