Зареждане

Glover Teixeira със сериозна контузия в рамото

Glover Teixeira със сериозна контузия в рамото
Публикувано на: Април 29, 2014 в 09:00 ч

Jon Jones се справи доста добре срещу Glover Teixeira в UFC 172, особено по време на клинча, което се очакваше да бъде силна страна на бразилеца.

Един момент още в началото изглежда е предрешил края на двубоя, когато Jones е контузил сериозно рамото на Teixiera.

Допълнителни обяснения дава треньорът на претендента, John Hackleman.

"Никога не съм виждал Glover да се бие така. Никога не съм виждал Glover да кърви. Никога не съм го виждал толкова наранен. Glover контузи дясното си рамо много сериозно в първия рунд. В първия рунд! Това не е оправдание, защото Jones го направи. Jon Jones го контузи по време на клинча им. Така че след това Glover не успя да използва дясната си ръка добре.

По време на двубоя той поиска само лед, но не каза нищо друго. После разбрахме, че има скъсани сухожилия."

Изглежда Jones е бил съвсем наясно какво прави, както самият той признава.

"Това е техника, която правих още като малък в борбата. Беше нещо, което не можеш да направиш на партньора си, тъй като беше непозволена и мръсна техника. Но винаги беше приложима, коато някой те хване по определен начин - можеш да изпукаш ръката му. Винаги съм искал да направя това на срещите си по борба и най-накрая съумях да го направя на някого. Усетих как лакетя му изпуква два пъти и си казах 'Ау, добре'."

До колко обаче такава мръсна техника се счита за 'ау, добре' и от каква степен нататък трябва да се счита за 'наказан си с лишаване от една точка' от рефера?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес