Зареждане

Националите по кикбокс на лагер във Варна със световни шампиони от Украйна и Израел

Националите по кикбокс на лагер във Варна със световни шампиони от Украйна и Израел
Публикувано на: Август 10, 2022 в 00:00 ч
Sportal.bg
Националните състезатели по кикбокс на България във всички стилове провеждат двуседмичен международен лагер на Национална спортна база „Спорт Палас“ във Варна. На лагера присъстват 62 национали на България, както и най-добрите кикбоксьори на Украйна и Израел. У нас пристигнаха още петима души от Приднестровието в Молдова и един състезател от Латвия.

Двуразовите тренировки сеп ровеждат под ръководството на националния селекционер Владимир Вълев и колегите му Галин Методиев (СК Шуменска крепост) и Димитър Димитров (СК Тангра) за ринг. Подготовката на кикбоксьорите в леките стилове на татами се водят от Иван Георгиев (СК Стар Тийм) и Стефан Костадинов (СК Масару).

През втората седмица натоварването започна под диктовката на украинските треньори. Предвидени са няколко базови тренировки за сила и издръжливост на стадиона в спортната база. Ще бъдат отработени основни техники и специфични такива. В програмата са включени тестове и разбира се обиграване под формата на спаринг. С отбора на Украйна е президентът на украинската федерация по кикбокс Олга Павленко. От страна на Израел простигна дългогодишният международен съдия и заместник председател Рамон Давид.

Украинските състезатели, които са на подготовка във Варна, са световните шампиони за 2021/2022 година Марк Гусар, Олег Бенкалович, Павел Замятин и Алексей Зенков.

В началото на месец септември от 02.09 до 04.09.2022 г. във Варна предстои Държавно първенство по кикбокс в стиловете лоу кик и муай тай. Паралелно с тях ще се проведе и турнир по кикбокс в стил лоу кик за възрастова група  7-8 години. В края на месец септември от 30.09 до 08.10. 2022 България ще участва на Световното първенство за кадети  в Йезоло, Италия.

Европейското първенство за мъже и жени тази година е от 11.11.2022  до 20.11.2022 г.  в Анталия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес