Зареждане

Румен Димитров заминава за Пекин

Румен Димитров заминава за Пекин
Публикувано на: Август 30, 2010 в 08:56 ч

Национала ни по бойно самбо и двукратен европейски и световен шампион Румен Димитров заминава в края на седмицата за Пекин, където му предстои участие на Световните игри на бойните спортове  (Combat Games) или така наречената Олимпиада на неолимпийските спортове. Новината съобщават от Българската федерация по ММА.

 

Форумът е от 27 Август до 4 Септември, а Бойното самбо ще бъде последните дни.

 

 

Румен Димитров е европейски шампион на самбо за 2009 година, двукратен европейски шампион по бойно самбо за 2009 г. и 2010 година и Световен шампион на бойно самбо за 2009 г. Той е единственият ни представител в този спорт. Румен ще играе в категория до 77кг. и ще премери сили с останалите състезатели на 4 Септември.

 

Световните игри на бойните спортове включват състезания в 13 бойни изкуства, сред които айкидо, бокс, джудо, карате, кендо, кикбокс, муайтай, самбо, сумо таекуондо, борба и др. Освен състезателен характер, форумът ще включва културна програма, която също ще отразяват социалните и културните ценности на тези спортове и борба като цяло. Във всеки едни спорт се допускат до 80 участника от двата пола от цял свят, които първо минават през квалификации.

 

В турнира по джиу джицу ще се състезава Златко Цвятков (кат. до 62 кг.), в борбата са заявени Светлозар Савов и Александър Каменов, от самбото квоти имат Сашо Евтимов, Калина Стефанова, Ваня Иванова и Благой Иванов и от айкидото - Силвия Мартон.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес