Зареждане

Тайсън преди битката с Джейк Пол: На 58 години съм и какво от това?

Тайсън преди битката с Джейк Пол: На 58 години съм и какво от това?
Публикувано на: Април 3, 2024 в 07:56 ч
Майк Тайсън е на няколко месеца от 58-ия си рожден ден, но все още е готов да се завърне в бокса за Джейк Пол.

"Железният Майк" зашемети феновете миналия месец, като подписа договор да се изправи срещу "The Problem Child" на боксовия ринг. Битката ще бъде излъчена по Netflix и ще се проведе пред 80 000 фенове на стадион AT&T в Далас. Засега не е ясно дали двубоят ще бъде демонстративен. Източници обаче твърдят, че битката между Джейк Пол и Майк Тайсън е планирана като професионален двубой.

Независимо от това, мнението на феновете и бойците за боксовия мач е смесено. Дори дългогодишният приятел на Майк Тайсън - Дана Уайт, заклейми двубоя. Като се има предвид възрастта на легендата в тежка категория, е разбираемо, че феновете не искат да го видят да се състезава. През юли между Тайсън и Джейк Пол ще има зашеметяващата 31-годишна разлика във възрастта.

Това обаче не е нещо, което наистина притеснява застаряващата легенда. В неотдавнашно интервю за Ройтерс Майк Тайсън обсъди завръщането си в бокса срещу Джейк Пол. Там бившият шампион в тежка категория даде малко отпор на възрастта си. Според Тайсън повечето фенове все още искат да го видят да се състезава.

Освен това Тайсън смята, че боксовият мач е печеливш. Ако може да се бие и евентуално да победи Джейк Пол, както и да спечели много пари, защо да не го направи? За "Железния Майк" възрастта е просто число.

"Аз съм на 58 години и какво? Получавам милиарди гледания само от това, че говоря за предстоящия двубой." Майк Тайсън заявява пред Ройтерс, в скорошно интервю, в което обсъжда боксовия си мач срещу Джейк Пол. "Всички, дори повечето спортисти, завиждат. Ta в разцвета на силите си не можеш да привлечеш един милион души, човече. Какво говориш, не можеше да продадеш арена. Кой на 58 години би могъл да продаде арена с 80 000 места?"

Той продължи:

"Защо мислите, че иска да се бие с мен, а не с някой друг? Всички искат да се бият с него, всички боксьори искат да се бият с него. Но ако той се бие с тях, единствените хора, които ще дойдат, са тези, които го харесват. Другите момчета, техните родители може дори да не дойдат да ги гледат. Това е просто реалност. Те са твърде скучни, за да ги гледат децата им, все едно да гледаш как расте трева."

Ако двубоят Джейк Пол срещу Майк Тайсън се състои като професионално санкциониран, това ще бъде първият двубой на легендата от 2005 г. насам. През юни тази година "Железният Майк" претърпя загуба от Кевин Макбрайд, след като се отказа на стола между рундовете.

Какво мислите за тези коментари на боксовата легенда? Ще гледате ли мача Джейк Пол срещу Майк Тайсън?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес