Зареждане

Интервю с Петер Аертс

Интервю с Петер Аертс
Публикувано на: Март 22, 2012 в 20:28 ч

Източник: Шуменска Крепост 

В света на кикбоксът Аертс е легенда, той завоюва три титли на К-1 World Grand Prix и пропусна само един турнир WGP. Очевидно е, че Петер Аертс е роден да бъде боксьор. Между другото, Аертс не обича да дава интервюта, особено за международните медии, така че когато ние получихме зелена светлина, за да го интервюираме от съпругата на Петър, Естер, бяхме изненадани.

Намерихме Петер Аертс, след като той пристигна в Япония миналата седмица (заб. краят на февруари), за да се подготвя за професионалните състезания. Кариера на Петер е изпълнена с трудности, и последната битка няма да бъде изключение, тъй като той ще се срещне с младият и опасен Тайрън Спонг.

Зададох въпросът защо Петер Аертс избра този опонент за последният си двубой, и отговорът бе прост.


- "Защото той е добър боец" - каза Аертс. "Избрах да се боря в последната си битка срещу добър боец." Отговорът бе поразителен с неговата простота, той е толкова невероятен. През последните години, много хора не разбират как Петер продължава да печели срещу най-силните бойци. 

Изглежда почти невъзможно да си представим, без него К-1, и част от мен се чудеха дали ще вземе участие Петер Аертс на K-1 World Grand Prix, ако тя бъде организирана.
 

-"Разбира се!" - Ентусиазирано отговори, Аертс, от което ми се струваше, че заминаването му от спорта се дължи на необходимостта от него, а не възрастта на боксьор. Аертс е уморен да чака връщането на К-1, и е принуден да обяви оттегленто си. Докато той не разкрие подробности, казвайки само, че е бил в контакт с представители на К-1. Като се има предвид, че компанията трябва да плати една прилична сума пари на боксьорът, ще бъде доста трудно да убеди Аертс да се бие отново под техния флаг.


Разбира се, това не е целият проблем в момента, пред които са изправени повечето бойци в света кикбоксът, а прощалната битка на Аертс трябваше да бъде преместена на друго място, а не в родината му. Защо ли? Защото холандското правителство прие закон, който силно ограничи бойните спектактли в страната. 


-"Това е срам за всички спортове!", каза Аертс, тъй като той искаше последния му двубой да бъде  у дома в Холандия.

"Правителството не се съобразява с нашия спорт."

Много хора са съгласни с Аертс, защото основните причини, на правителството е публичната спекулацията върху ВИП гостите и фактът, че кикбоксът, по тяхно мнение, насърчава престъпността.

Аертс има законен интерес за насърчаване на кикбоксът в Холандия, тъй като сегаима нова зала, оборудвана с най-новите технологии, и възнамерява скоро да се концентрира изцяло върху треньорската кариера.


-"Искам да науча играчите си на всичко,което аз знам и да им дам всичкият си опит" - добавя той. Ако кикбоксовите гали-вечери бъдат забранени в Холандия, спортните клубове като неговият може да се окажат единственото спасение за начинаещи и напреднали кикбоксъори, които искат да се учат.


Друг въпрос е, че много бойци сега напускат кикбокс и отиват в MMA, или се включат в традиционния бокс, но Аертс каза, че не вижда сериозна заплаха за кикбокса, за разлика от много други.


 -"Това е техен собствен избор," - казва Петер. "Ако имат възможност да печелят добри пари в други спортове, защо не?" Това със сигурност не е изненадващо, защото Аертс за известно време премина на ММА, където записа 1 победа и 1 загуба.


 -"Да, когато бях млад, ми хареса да гледам кеч по телевизията" - смее се Петър. Боевете в които участва му носят доста добър доход с който си позволява да посещава Япония, където все още е изключително популярен сред феновете, които го обичат и го наричат Мистър К-1. Попитахме го дали е правилно да бъде нарична Мисътр К-1.


 -"Не знам" - отговори той. 

адявам се.


-"Мисля, че се нуждаем от една кикбокс легенда в К-1" - казва той. Ние му вярваме, защото, не можете да спорите с човек, чието име е толкова тясно свързано с етикета на K-1. През цялата си кариера се е бил в толкова много битки, че е трудно да си спомним най-добрия му мач.


-"Когато станах шампион през 1998 г., това е любимата ми среща" - отговори той.


 Попитахме Петер още един въпрос и това бе труден въпрос, на който Аертс, обаче, отговори съвсем просто. Попитахме, дали не съжалява за това, че скоро ще напусне света на кикбокса, и има ли други бойци, с които иска да се срещне отново, за да докаже нещо. Отговорът е прост и логичен - също като самия него Петер Аертс.


 -"Не, бил съм се с всички най-добрите бойци" - каза Петър, и веднага добави: " Но вероятно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес