Зареждане

Ексклузивно интервю със световния шампион по муай тай Християн Тотев

Ексклузивно интервю със световния шампион по муай тай Християн Тотев
Публикувано на: Март 15, 2015 в 12:00 ч

Ден след като бе обявен за номер едно на планетата по муай тай в категория до 91кг. при мъжете на организираното от WMF Световно първенство националният ни състезател даде специално интервю за всички почитатели на бойните спортове. Ето какво ни каза той:

Здравей Християне. Ще ни разкажеш ли колко време се подготвя за шампионата?
Здравейте. Подготовката ми беше доста дълга. Не съм спирал да се подготвям още от миналата година. Световното първенство беше голямата ми цел в спорта и дори отказахме участие в първата професионална гала на България, за да мога да съм отпочинал и да натрупам добра база. Много често с момчетата от клуба и треньора ходихме на спаринг срещи в други клубове и опита, който придобих даде своя принос за крайния резултат.

Какви трудности срещна по пътя към победата и какво те крепеше през цялото време, за да достигнеш върха в едно от най-трудните състезания на планетата?
Трудностите, през които минах не са нищо необичайно. Строго определена храна, упорити тренировки, лишения в личен план, натрупана умора и други. Слава богу всичко си е заслужавало. В момента се чувствам много добре и дори нямам никакви травми, което е много важно. През цялото време ме крепеше мисълта за победата. Исках да развея българския трибагреник в средата на ринга, за да може целия спортен свят да види, че има една малка страна наречена България, която има своя принос в бойните спортове и е достойна за уважение със своите спортисти и шампиони.

На кого дължиш този грандиозен успех?
Най много дължа титлата си на личния си треньор Галин Методиев, който беше и мой спаринг партньор и на целия отбор от СК „Шуменска крепост”. Всички мои приятели познати ме подкрепяха по време на подготовката. Получих и голяма подкрепа тук в Тайланд от целия национален отбор на България, което също беше много важно да повярвам в своите възможности.

Какви са ти плановете за развитието като спортист и в личен план какво следва от тук нататък?
Сега следва кратка почивка и отново се връщам към тренировките, защото това е моят начин на живот. Коя ще е следващата ни цел ще го обсъдим първо с треньора ми, когато се прибера жив и здрав в България.

Би ли желал да споделиш още нещо?
Да, бих искал да изразя своята благодарност, към Президента на СК „Шуменска крепост” господин Свилен Марински, който е основният „виновник” нашият клуб да го има в града и да дава шанс на младите хора да се докажат в спорта. Благодаря на ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, че видя в мен бъдещ шампион и ми даде шанса да се докажа. Още веднъж да благодаря на треньора ми Галин Методиев и на всички, които са около мен и ме подкрепят за това, което съм. Тяхната подкрепа ми даде голям стимул за победите.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес