Зареждане

Floyd Mayweather, спри да се криеш

Floyd Mayweather, спри да се криеш
Публикувано на: Май 12, 2010 в 13:49 ч

Скъпи Floyd,

Поздравления за победата ти над друг възрастен гражданин. Вярно е, че по едно време "Sugar" Shane Mosley беше боксьор от световна класа. Но това беше през 2001-ва. След 2002-ра той има статистика от 8-5-1 със загуби от Vernon Forrest, Winky Wright и Miguel Cotto и не се състезава в срещата си срещу Raul Marquez.

Moesley е вече застаряващ боец, който търси тлъстата си последна заплата. В седмия рунд той беше вече изморен и усещаше всяка минута от 38-те си години.

Крие ли се Mayweather от Pacquiao?

Има слухове, които все повече набират скорост, че ти, Floyd, се криеш от Manny Pacquiao; че отказа на филипинеца да даде кръвен тест е само повод да избегнеш сблъсъка.

Pacqiao изглеждаше по-добре от теб, когато победи Miguel Cotto и Joshua Clottey - двама бойци, които са много по-млади от Shane Mosley. Cotto, ако си спомняш, доминираше над Mosley при техния сблъсък през ноември, 2007-ма.

floyd mayweather shane mosley бокс


Три от четирите ти последни двубоя са срещу отминали шампиони, които са на 34 години или по-стари. Oscar de la Hoya и Juan Manuel Marquez не са вече боксьорите, които бяха преди време. Може би сега е момента да се изправиш срещу Sugar Ray Leonard или Roberto Duran? Те са вече достатъчно стари за теб.

Mayweather, бий се с равните си

Marquez трябваше да се изкачи две категории нагоре за да се бие с теб, а ти въпреки всичко беше и малко по-тежък тогава. Това беше класически случай на по-голям човек, който бие по-малък.

Битките ти преди de la Hoya бяха срещу посредствени състезатели като Carlos Baldomir, Zab Judah, Sharmba Mitchell и Henry Bruseles. Дори победата ти над Arturo Gatti беше след трилогията му от битки срещу Mickey Ward, когато беше със счупен пръст и доста изтощен.

Не си се изправял срещу подходящ за теб опонент след Jose Luis Castillo през декември, 2002-ра (между другото, много хора смятат, че той спечели двубоя тогава).


Никой не оспорва уменията ти и силата ти в защита. Може би си от най-добрите дефанзивни боксьори на цялото време.

Твоите съмнителни опоненти и скучни двубои са тези неща, които отдръпват феновете от теб.

Tiger Woods и Charles Barkley си тръгнаха от твоя двубой срещу Baldomir. Всичките ти срещи имат подобна схема и ритъм: доминираш в началните рундове, стоиш далеч от опонента си, контра-атакуваш, когато се налага, а след това се качваш на колелото си в последните четири или пет рунда. В последните си шест срещи имаш един нокаут - срещу Ricky Hatton в 10-тия рунд. На Manny Pacquiao му трябваха само два рунда за да нокаутира Hatton. Не успя да спреш дори Zab Judah или Baldomir, като ги остави да минат всичките 12 рунда.

Mayweather - стегни се

Великите бойци са станали такива заради интересни битки срещу боксьори от световна класа по време на тяхното царуване.

Защо не се съгласи да се биеш с Manny Pacquiao? Защо не се би срещу Paul Williams, Sergio Martinez или Timothy Bradley? Те са бойци от световна класа, които са гладни за победи. Защо се изправяш пред публиката срещу бивша суперзвезда, която лесно можеш да надвиеш?

Наричаш себе си "The Greatest", но ти и платения ти антураж са хората, които вярват в това. Освен това Ali е с този прякор, а ти не си Ali. Ти даже не си толкова велик, колкото твоя промоутър, Oscar de la Hoya, който никога не е бягал от предизвикателството. Човекът се би срещу ulio Cesar Chavez, Hector Camacho, Pernell Whitaker, Shane Mosley, Felix Trinidad, Bernard Hopkins, Fernando Vargas, Manny Pacquiao и дори с теб.

Статистиката му не е перфектна, но никой не оспорва сърцатата му игра и възможностите му.

Mayweather срещу Pacquiao

Ако искаш бъдеш признат за най-велик на всички времена, трябва да се биеш с Pacquiao. Критиките и критиците няма да спрат, докато не победиш опонент, който е силен в момента и е смятан за равностоен. Pacquiao е перфектен в случая.

До тогава, ти ще бъдеш смятан за добър боец с хубава защита, добра бързина и средна сила. Но докато не се изправиш срещу някой със свежи сили, не си и в топ 50 бойци на всички времена.


Автор: Джо О'Нийл
Превод: MMA България

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес