Зареждане

Dana White и UFC

Dana White и UFC
Публикувано на: Декември 4, 2008 в 12:21 ч

Президентът на Zuffa, LLC, организацията която притежава Ultimate Fighting Championship (UFC), Dana White може да се каже че е виновен както за проблемите, така и за огромния интерес към UFC. Като цяло заради него спорта MMA е това, което е в момента.

Dana White е различен от всички финансови предприемачи. Преди всичко, той има боксьорско минало, което му дава известни познания в това как да работи със състезателите. Второ, той обича да е близко до всички бойци и се запознава лично с тях. Единствените му интереси са UFC и това организацията да расте.

През 2001-ва година UFC не е толкова известно и е обявено за продан. Тогава Dana White решава да го купи, въпреки че тогава това е доста рискова маневра. UFC е отхвърлено от Nevada State Athletic Comission (NSAC) и е критикувано от политици заради своята бруталност, най-вече от сенатора на Arizona John McCain. Всички тези неодобрения карат pay per view провайдърите да спрат излъчването на UFC по телевизията, което е било огромна пречка за финансов успех.

dana white ufc mma свободни двубои смесени бойни изкуства


С малко помощ от познати организацията била лицензирана от NSAC и за UFC 33 всичко било легално.

Един от най-добрите ходове в историята на UFC е създаването на риалити шоуто The Ultimate Fighter, в което двама от най-известните състезатели в UFC тренират момчета от различни категории, като победителят от всички тях след определените им битки получава договор с UFC.

Първите треньори били Randy "The Natural" Couture и Chuck "The Iceman" Liddell. Интереса към предаването бил огромен. Финала на първото предаване привлякъл милиони пред екрана - Stephan Bonnar срещу Forrest Griffin. През цялото това време се запалвали много нови фенове на спорта.

Dana White и неговите колеги били достатъчно умни за да осъзнаят успеха на шоуто. Разбрали че за да популяризираш един спорт в Америка, било достатъчно да го пуснеш по телевизията.

Той прокарва и леката категория в UFC. Състезателите от тази категория допринасят много динамика и скорост в битките. Още повече фенове се запалили по спорта.

Dana White урежда двубоя между Royce Gracie и Matt Hughes. Много от MMA феновете и до сега смятат, че Royce Gracie е най-добрия боец в UFC за всички времена. Тогава той бил вече като легенда. Затова и White решава да го офертира да се състезава в UFC. Много от феновете започват да следят турнира, защото искат да видят любимеца си там. Matt Hughes печели мача и това пали нови страсти към състезателите от UFC.

Известно време битките в тежката категория не представляват интерес за хората. Много от състезателите там не са имали толкова голяма популярност и са били непознати и безинтересни за феновете. Dana White и колегите му решават да привлекат известни имена от MMA сцената като Cro Cop, Emelianenko, Nogueira и Werdum. Много от състезателите в PRIDE са привлечени от офертите на UFC.

Той прави и заплатите в UFC това което са в момента. В UFC 73 Tito Ortiz печели $210,000, а Antonio Rodrigo Nogueira прави $200,000. В UFC 71 Chuck Liddell, един от най-известните състезатели на UFC, печели $500,000 при загубата си от Quinton Jackson, който тогава прави $225,000.

Някои хора не понасят особено президента на UFC Dana White и постоянните му появи в телевизията ги дразни доста. Други се радват на специалните предавание с White тъй като той е забавна личност за разлика от други президенти на големи организации. На моменти даже псува и вика.

За финал хората могат да казват каквото си поискат за Dana White, но изглежда той знае какво прави.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес