Зареждане

Биография на Fedor Emelianenko

Биография на Fedor Emelianenko
Публикувано на: Юни 27, 2008 в 18:44 ч
Снимка: inoprosport.ru

Фьодор Емелианенко е роден на 28-ми септември, 1976 година в Люанск, Украйна. Син е на Олга Фьодоровна (учителка по професия) и Владимир Александрович (инжинерен работник). Има по-голяма сестра на име Марина и двама по-малки братя, единия от които на име Александър също е състезател по MMA. Най-малкия му брат, Иван, също се занимава с бойни спортове.

 

През 1999 Фьодор се жени за жена си Оксана, с която имат дъщеря на име Маша. В момента семейството живее в Стари Оскол, Русия.

Фьодор започва да тренира самбо и джудо още като малък в школата на Василий Иванович Гаврилов и малко по-късно се мести при настоящия му и до сега треньор Владимир Михайлович Воронов. Интересен факт е, че в едно интервю за японско списание треньора на Емелианенко казва, че като малък той не бил от най-силните играчи нито от най-обещаващите. Това което го откроявало от другите била неговата упоритост.

 

В малко по-късен етап от живота си Фьодор прекарва известно време в руската армия (1995-1997). Въпреки че до този момент той тренирал здраво и достигнал добро физическо развитие той спира да се занимава активно с джудо и самбо. Въпреки това през 1997 г. той получава официален сертификат по тези два спорта. Няколко месеца по-късно Фьодор печели бронзов медал в руския джудо шампионат.

 

След това настъпва 2000-ната година, в която той атакува MMA ринга. Причината - защото му трябвали пари.

 

Фьдор Емелианенко в момента тренира в клуб "Червените дяволи". Първоначално той се е състезавал като член на руския национален отбор, но след като бива измамен от мениджъра си, Владими Евгениевич Погодин, той и по-малкия му брат, Александър Емелианенко, решават да се преместят в настоящия му клуб и негов мениджър от тогава до сега е Вадим Финклещайн.

 

Тук може да видите как протича една негова тренировка:

https://mma.bg/videos/view/18/fedor-emelianenko-team-training

 

Като малък Фьодор е тренирал два доста приличащи си стилове - самбо и джудо - които се фокусират най-вече върху събаряне на противника. Дори след започване на ММА кариерата си, Емелианенко успява да се състезава успешно като състезател по самбо и става шампион по тази дисциплина в Русия през 2002, световен шампион по бойно самбо в тежката категория през 2002 и 2005.

 

Благодарение на дългогодишните му тренировки по самбо и джудо, той бил доста обигран в играта на земя в началото на ММА кариерата си, затова започнва да тренира страйкин при треньора Александър Василевич Мичков.

 

Фьодор често тренира по три пъти на ден, като отделя особено внимание на силовата си тренировка, но избягва упражнения с тежести. Вместо тях той нябляга на на упражненията за сила като използва собствената си тежест - набирания, лицеви опори и коремни преси. Фьодор тича между 11 и 14 километра на ден. Тренировките му се фокусират върху граплинг техники, кик-бокс и бокс - общо взето нещата нужни за победа на ринга. Най-често провежда тренировките си в Кисловодск, Русия, заради високата надморска височина на този град.

 

През 2005 година Фьодор започва да набляга повече на тренировките си по кик-бокс, заради предстоящия му мач срещу Мирко "Кро-коп" Филипович. Той започва усилени тренировки с Ернесто Хоост и треньора по муай-тай Руслан Нагнибида.

Фьодор Емелианенко е един от най-добрите състезатели в историята на ММА. Той име невероятни умения както прав, така и на земята. Сърцатата му игра и постоянното му раздаване и съсредоточаване върху двубоя са спомагали за преодоляване и измъкване от опасни ситуации, в които други състезатели биха се предали мигновено. Страйкинг уменията му се подобряват непрестанно.

 

Ударите са му силни, в състояние е да нокаутира както с лявата, така и с дясната ръка. Освен всичко това стратегическата му игра е на високо ниво, благодарение и на неговите треньори. Много от състезателите излизат на ринга с готов план за действие, но за разлика от тях плановете на Фьодор винаги успяват. Хладнокръвен е дори при голямо напрежение и изглежда спокоен независимо от обстоятелствата.

 

Фьодор държи рекорд до момента с над 30 победи и само 1 загуба. Тази единствена загуба е от Tsuyoshi Kosaka, които използва непозволен удар (лакът, в шампионата Rings, където е бил въпросната среща, лактите са забранени) и причинява голяма аркада.

 

По късно през 23 юни, 2002 г. Фьодор прави дебюта си в Pride срещи Semmy Schilt, като печели мача със съдийско решение. В този мач той демонстрира уменията си изправен и на земя. Малко по-късно излиза на ринга срещу смятания от всички до товага непобедим Antonio Rodrigo Nogueira. Следва победа на Фьодор. От тогава насам той побеждава бойци като Kazuyuki Fujita (submission), Gary Goodridge (TKO), Mark Coleman (submission), Kevin Randleman (submission), Antonio Rodrigo Nogueira (съдийско решение), Tsuyoshi Kosaka (TKO, отмъщава си за загубата), и Mirko "Cro Cop" Filipovic (съдийско решение).

 

Може да видите статистиката на Fedor Emelianenko на този адрес:

https://mma.bg/fighters/view/15o/Fedor-Emelianenko/The-Last-Emperor

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес