Зареждане

Джервонта Дейвис тръгна по стъпките на Майк Тайсън

Джервонта Дейвис тръгна по стъпките на Майк Тайсън
Публикувано на: Април 24, 2023 в 10:00 ч
Джервонта Дейвис е изправен пред седем години зад решетките.

Миналият уикенд Дейвис записа една от най-големите победи в кариерата си. Американският танк се срещна в Лас Вегас с непобедения преди това Райън Гарсия в една от най-големите боксови битки за годината. Дейвис прати Гарсия в нокдаун, а в седмия рунд го нокаутира след удар в тялото.

Дейвис искрено се зарадва на успеха. В края на краищата, благодарение на спечеления залог с Гарсия, той ще получи не само своя хонорар, но и парите на опонента си. А в залата легендарният Майк Тайсън, който е топло свързан с Дейвис, се зарадва на победата.

Не може да се каже, че отношенията между Дейвис и Тайсън са идеални. "Tank" като цяло е много труден характер, който дори не толерира справедлива критика. По-рано Железният Майк си позволи малко да омаловажи Джервонта  и той отговори възможно най-сурово.


Дейвис каза, че техниката му е много по-добра от тази на Тайсън и техният удар е на същото ниво. Майк обаче не е обидчив и малко преди битката на Дейвис, той обясни защо стилът на бокс на Джервонта  е много подобен на неговия.

„Сега разбирам защо казват, че се бие като Майк Тайсън , защото той лети във въздуха, което обикновено е лошо, защото нямаш сила във въздуха. 

Но за него, както и за мен, силата на краката ни, както казах, ни хвърля нагоре като изстрел от лък . Тази сила не може да бъде спряна. Затова се бие като мен. 

Той е добър боец във всяко отношение. Наричат го нисък, но той може да направи всичко.”, каза Тайсън за TMZ Sports.

Уви, Джервонта и Майк имат общо не само със стила им в бокса. По едно време Тайсън, на върха на кариерата си, скандално се озова в затвора, след като беше обвинен в изнасилване. Боксьорът прекара три години зад решетките и се върна напълно различен от преди.


Да, Майк имаше много повече големи битки и все пак се превърна в легенда, но пътят му можеше да бъде много по-успешен, ако беше успял да избегне затвора. Самият Тайсън редовно говори за това с горчивина, но времето не може да се върне назад.

И сега подобна съдба може да очаква Дейвис. През май боксьорът ще застане пред съда. Дейвис е обвинен в извършване на катастрофа, при която няколко души бяха ранени. Джервонта не само нямаше право да управлява автомобил, но и избяга от местопроизшествието.

Боксьорът е изправен пред седем години затвор - почти толкова получи през 1992 г. Тайсън, който беше освободен по-рано само заради добро поведение. Ако Дейвис бъде осъден дори на половината от това време, кариерата му ще бъде унищожена.

Това определено е лоша новина за Дейвис, но понякога човек трябва да се научи да поема отговорност за действията си.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес