Зареждане

Стрикланд може да вземе шампионския двубой под носа на Адесаня

Стрикланд може да вземе шампионския двубой под носа на Адесаня
Публикувано на: Май 31, 2023 в 08:24 ч
Шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня ще направи следващата си защита на титлата на предстоящото събитие UFC 293 pay-per-view (PPV), което наскоро беше обявено официално за 10 септември 2023 г., неделя, на място, което предстои да бъде определено в Сидни, Австралия.

"The Last Stylebender" към момента няма опонент за UFC 293; очаква се обаче Робърт Уитакър и Дрикус Дю Плеси да определят кандидата, когато се сблъскат на UFC 290.

Но много неща могат да се случат от сега до септември.

Уиттакър неведнъж е получавал контузиите преди битка. Освен това двубоят му с "DDP" може да направи победителя медицински негоден да се състезава навреме за UFC 293. А може би битката им ще завърши наравно, с дисквалификация или дори без решение... в ММА се случват много откачени неща.

Шон Стрикланд, номер 7 в ранглистата, ще бъде готов и ще чака.

"Ако моят следващ двубой се развие по моя начин, 100 процента би трябвало да съм в играта за титлата", заяви Стрикланд. "Аз стигнах до много близко съдийско решение с... как, по дяволите, се казваше този човек? Джаред Каноние, който ми изкара няколко мозъчни клетки от главата. Здраво момче. Мислех, че ще спечеля, но това е, което е. Наистина вярвам, че аз трябва да се бия с Изи, но загубих честно и почтено. Ще си платя дълговете. Ще получа няколко победи, но да. Този шампионски двубой трябва да се случи."

Стрикланд (26-5) ще се хвърли срещу бившия претендент на PFL Абусупиян Магомедов в главното събитие на UFC Vegas 76 на 1 юли в съоръжението в Лас Вегас. 32-годишният "Tarzan" се завърна в графата на победителите с единодушна победа над Насурдин Имавов и може да претендира за следващата титла при средната категория с доминиращо представяне над "Abus".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес