Зареждане

Спазми и повръщане отменили свалянето на килограми на Чимаев преди UFC 279

Спазми и повръщане отменили свалянето на килограми на Чимаев преди UFC 279
Публикувано на: Септември 14, 2022 в 00:00 ч
Не е тайна, че Хамзат Чимаев сваля доста от теглото си, за да влезе в лимита за полусредна категория. Техниката му на водене на бой определено е част от силните му страни, но размерът и силата му също помагат доста в това да доминира така убедително в своите двубои.

Чимаев може и да е постигнал още една безупречна победа при успеха си със събмишън в първия рунд над Кевин Холанд на UFC 279, но остава въпросът: какво се обърка толкова много в това сваляне на килограми? Многократно Чимаев и организаторите твърдяха, че „Borz“ е можел да влезе в категорията, но само лекарската намеса е била причината той да не продължи. Чимаев потвърди това в интервюто след битката, гарантирайки, че би могъл да достигне лимита на полусредна категория без проблем, ако му е било позволено да опита.


Треньорът на Чимаев, Андреас Михаел разказва малко по-различна история, обяснявайки, че тежкият старт в лагера на Чимаев и проблемите с тайминга на нещата са допринесли много за издънката на кантара.

„Започнахме този лагер тежко“, обясни Майкъл. „Това беше и проблемът. Получихме предложение да се бием с Нейт Диаз и беше по-рано - през август. Беше твърде рано, а Хамзат беше тежък. След това те го преместиха с 10 дни напред във времето и вярвам, че просто започнахме твърде ударно подготовката. Трябваше да имаме малко повече дисциплина и да поддържаме теглото на разумно ниво, близко до това, на което той тренира и влиза в лагера. Това е основно всичко.

„Можем да намерим много причини и извинения и. В края на краищата – аз не се заяждам с Хамзат, той е великолепен боец и аз го обичам до смърт – но това, което казвам е, че беше абсолютно непрофесионално от наша страна да не влезем в категория. Всеки, който не успее да свали килограми, е абсолютен непрофесионалист. Искам да се извиня на екипа на Нейт за това.“

Майкъл разказа по-подробно тежкото състояние, в което Чимаев е бил в нощта преди претеглянето. Чимаев не е получавал само крампи; неговите симптоми са били много по-тревожни.

„Получаваше мускулни спазми, трепереше“, каза Майкъл. „Повръщаше. Когато се изправи, припадаше. Притесних се за него.”

След това Майкъл решава да повика лекар, да поговори с него и след това медицинското лице решава, че е редно да отмени свалянето на теглото. Въпреки че издънката на кантара може да е лоша за репутацията на Чимаев като претендент в полусредна категория, това е много по-добре от някои алтернативите, които могат да се получат при ударното сваляне на теглото, като проблеми с бъбреците или дори смърт.

Чимаев има много потенциал да бъде шампион в средната категория, така че може би е най-добре, ако се състезава именно там, за да продължи напред.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес