Зареждане

Робърт Уитакър надигра Джаред Каноние и заслужи реванш с Адесаня

Робърт Уитакър надигра Джаред Каноние и заслужи реванш с Адесаня
Публикувано на: Октомври 24, 2020 в 23:07 ч
Бившият шампион в средна категория Робърт Уитакър си заслужи нов шанс за титлата срещу Израел Адесаня. 29-годишния боец от Австралия сподели клетката с Джаред Каноние в подглавната битка на UFC 254, което се провежда в Абу Даби.

Уитакър изглеждаше много по-добре от Каноние и заложи на удари в главата. Робърт беше много по-бърз от своя съперник и го наказваше с джабове, а Каноние от своя страна чакаше на контра и вкарваше силни ритници във водещия крак на Уитакър. Бившия шампион изнасяше лекция в стойка на Каноние в първите два рунда и отбеляза почти двойно повече удари.

Най-доборото се случи в третия рунд, когато Уитакър нарани Каноние и той тръгна в отстъпление. Робърт опита да го приключи, но не успя и двамата започнаха да се надиграват на земята. Лицето на Каноние беше в кръв от аркада, която бившия шампион му отвори. В последните секунди Каноние даде всичко от себе си и успя да нарани Уитакър, но той оцеля.

Битката им стигна до решение, което беше единодушно за Уитакър - (29-28, 29-28, 29-28). С тази победа "The Reaper" навлиза в серия от 2 поредни победи, които записа тази година. Почти сигурно той ще се бие с Израел Адесаня за титлата отново през 2021 година. За Каноние това е край на серия от 3 поредни победи и край на мечтите му за шампионската титла.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес