Зареждане

Половината от топ ММА бойците пушат марихуана

Половината от топ ММА бойците пушат марихуана
Публикувано на: Юни 3, 2020 в 07:59 ч
Новина, която изглежда не е толкова изненадваща е, че повече от половината ММА бойци са признали, че употребяват марихуана или за разпускане, или с терапевтична цел. Данните идват от над 170 бойни атлети от различни организации.


"Мисля, че това е точно така," сподели Джеф Новицки, отговорник за здравето на атлетите на UFC. "Никога не съм провеждал такава анкета сред нашите бойци, но сме имали много чести дискусии за това. Може би това е въпрос номер 1, за който ме питат бойците."

Напълно логично е наказанията за употреба на канабис да бъдат намалени или напълно да отпаднат.

Вижте също: Защо марихуаната е считана за допинг?

Боецът в средната категория на UFC, Келвин Гастелъм стана поредната жертва на наказание заради метаболити на марихуана, открити в допинг теста му от UFC 244 през изминалия ноември.

Неговото наказание бе намалено на 5 месеца, но времената когато атлетическата комисия на Невада раздаваше по 5 години наказания за пушачи като Ник Диаз, не са толкова далечни.

Марихуаната обаче става легална в доста части по света. И 45.9% са бойците, които са признали, че са употребяват... а има такива, които употребяват, но не са признали.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес