Зареждане

Калоян Колев за Камен Георгиев: По-добър съм от него и ще го покажа в клетката

Калоян Колев за Камен Георгиев: По-добър съм от него и ще го покажа в клетката
Публикувано на: Септември 9, 2018 в 10:57 ч
През изминалите дни се разрази сериозна вражда в социалните мрежи между ММА състезателите Камен Георгиев от "Боен клуб България" и Калоян Колев от "Риал Пейн".

Причина за противоречието е, че боецът от "Риал Пейн" изтъкна, че ръководителите на "Боен клуб България" си правят реклама на клуба основани на популярни обществени скандали, в които са замесени бойните спортове.

За радост на феновете на спорта, тази кавга може да се реши в клетката на ММА състезанието SFC 7, което ще се проведе през февруари в София.

Калоян Колев сподели, че с охота е приел поканата на организаторите на турнира, най-вече защото смята, че може да покаже много по-добри умения от ветерана Георгиев.

"Камен се води за най-добър ММА състезател в момента в категория до 93 кг. според неговия профил в Sherdog. Аз обаче смятам, че съм по-добър боец от него и единственият начин да се покаже това, е като се изправим един срещу друг в клетката," сподели Калоян за MMA.BG
 
 
Въпреки увереността в уменията си, спортното уважение на Калоян към Камен е налице и той не го крие.
 
"Камен е много опитен боец с доста победи в статистиката си. Играе добре в стойка и на земя, издръжлив е. Това е добро предизвикателство за мен като професионален спортист, който иска да покаже високо ниво.

Той е комплексен състезател и има много опит зад гърба си. Аз обаче съм състезател от нов клас. Основата ми е борба, което е огромно предимство. Мисля, че съм по-силен, по-техничен и по-издръжлив от него. Резултатът ще покаже."

Колев е един от перспективните ММА състезатели у нас и сподели прякото си впечатление за развитието на спорта у нас.

"Като цяло нивото на ММА в България не е много високо по ред причини. Радвам се, че има няколко момчета, които имат смелостта да играят в някои от големите световни ММА организации и там да се чува името на България.

Както всеки истински боец и състезател, аз също гледам в тази посока. Надявам се скоро да постигна зададената си цел."

Преди всичко обаче изглежда предстои битка с Камен, която да реши спора кой е най-добрия в категория до 93 кг. Залогът в тяхната среща ще бъде титлата на SFC в тази категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес