Зареждане

Илия Топурия разкри, че UFC вече имат дата за дебюта си в Испания

Илия Топурия разкри, че UFC вече имат дата за дебюта си в Испания
Публикувано на: Май 15, 2024 в 00:00 ч
Изглежда, че действащият световен шампион на UFC в категория перо Илия Топурия ще защитава титлата си за първи път в родината си. 

През февруари "El Matador" нокаутира във втория рунд Александър Волкановски, за да спечели короната. Веднага след победата Топурия изрази желанието си да защитава титлата си в Испания - за предпочитане на стадион "Сантяго Бернабеу", стадионa на "Реал Мадрид".

В социалните мрежи Топурия разкри, че има определена дата за дебюта на UFC в Испания.

"Вече имам дата за UFC в Испания", написа Топурия в преведен пост в X.



Топурия пусна новината само няколко часа след като промоцията обяви завръщането си в Париж, Франция, за трета поредна година. UFC ще се върне в Града на светлината на 28 септември за събитие Fight Night в Accor Arena. Не са обявени никакви битки, но по всяка вероятност картата ще включва завръщането на бившия временен шампион в тежка категория Сирил Ган, който е родом от западноевропейската страна.

Събитието ще се проведе шест седмици след приключването на Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж.

На събитието може да се завърнат и Манон Фиоро и Беноа Сен-Дени, които се състезаваха на миналогодишната карта в Париж. 

Срещу кого ще защитава титлата си Илия Топурия?

Що се отнася до това, срещу кого ще защитава титлата си Топурия, има няколко потенциални възможности - основната сред тях е Макс Холоуей. След като нокаутира Джъстин Гейджи на UFC 300, "Blessed" е готов за още една битка за златото.

Други варианти биха могли да бъдат реванш с Александър Волкановски, въпреки че според последните новини Топурия е отказал да се бие с "The Great", когато му е била предоставена тази възможност .

"El Matador" също така е предложил Брайън Ортега за свой първи претендент за титлата. Възстановявайки се след опустошителна операция на рамото, "T-City" постигна задушаване с триъгълник  в реванша си с Яир Родригез седмица след като Топурия спечели пояса в категория перо. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес