Зареждане

Henry Cejudo разкри как е надвил 'Mighty Mouse'

Henry Cejudo разкри как е надвил 'Mighty Mouse'
Публикувано на: Август 6, 2018 в 09:40 ч
През изминалия уикенд, в подглавното събитие на UFC 227, олимпийският златен медалист Henry Cejudo успя да постигне немислимото - той надви дългогодишният UFC шампион в категория муха Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson, спечелвайки срещата със съдийско решение. Последните 13 опонента на Johnson не успяха да постигнат това, като в това число влиза и самият Cejudo, който изгуби първата им среща с нокаут в първия рунд.

Как тогава Henry Cejudo успя този път да свали от трона първенеца? На пресконференцията след събитието той сподели детайли от своята стратегия, обяснявайки, че е научил всичко необходимо по време на първата си среща с Mighty Mouse.

"В първата ни среща успях да издържа две минути и 36 секунди и в първия рунд си мислех, че нещата пак отиват натам. Бях принуден дори да сменя стойката си, но това ми помогна. Знаех, че за да го надвия, трябва да играя с дистанцията, тайминга и голям контрол. Така и протече срещата. Успя да стигне до краката ми, това беше наред. Исках Demetrious да работи."

"Безумно е. Детето, което е отраснало в гетото на Лос Анджелис, сред мексикански мигранти, да стане олимпийски шампион на 21. Майка ми нямаше как да отиде на Игрите заради гражданството си, а това, че сега, 10 години по-късно, притежавам и титла на UFC, е сбъдната мечта. На 19-ти август 2008-ма станах най-младият състезател по борба, печелил олимпийски златен медал. На 4-ти август успях да надвия легендарния Demetrious Johnson. Чувствам се изключително добре."

"Трябваше да разнообразявам и да го карам да се чувства объркан. Дори и той видях, че се изморява. Човек е - и той кърви като мен. Това беше моята вечер."

"Мисля, че търпението беше ключово. Както и таймингът. Не се оставям движенията му да ме объркват. Той се движи много, труден е за удряне. Има малка глава, също така. Малка мишена е."

"Не е като другите в дивизията и мисля, че това беше ключово. Трябваше да изчаквам възможностите. Може и да ми се е наложило да отнеса няколко удара, но то е за да нанеса и аз някой силен, преди да вкарам в действие борческите си умения."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес