Зареждане

Хамзат Чимаев изпълнява задължителната молитва за мюсюлманите

Хамзат Чимаев изпълнява задължителната молитва за мюсюлманите
Публикувано на: Септември 25, 2023 в 02:00 ч
Хамзат Чимаев показа, че изпълнява задължителната молитва за мюсюлманите, която е наречена "намаз".

Намазът е един от стълбовете на исляма и е абсолютно задължение за всеки мюсюлманин. Самата молитва се изпълнява пет пъти на ден. По време на молитвата се четат стихове от Корана и се възвеличава Аллах.

Пророкът Мохамед казва, че първото нещо, за което Аллах ще търси сметка на хората, когато отидат в отвъдното, е дали са правили намаз, защото това е единственото нещо, което ги отличава от немюсюлманите.

Явно Чимаев стриктно изпълнява своите молитви. Само преди няколко дни стана ясно, че той вече е гражданин на Обединените арабски емирства. Хамзат е решил, че вече ще представлява ОАЕ, а не Швеция, където живее през последните 10 години.

В Швеция започнаха да изгарят свещения Коран по протести, което не се хареса на чеченеца. Наскоро Чимаев скочи и на евреите като ги предупреди, че са гости на Палестина и един ден ще бъдат изгонени от Израел.

В момента "Borz" се готви за бой с Пауло Коста. Двамата ще се бият на UFC 294, което ще се проведе в края на октомври в Абу Даби. Битката ще излъчи претендент за златото в средна категория. В своя акаунт в YouTube Чимаев пусна видео и показа как се моли.

Вижте снимки:Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес