Зареждане

Хабиб: Победителят между Дъстин и Конър ще се бие за моята титла

Хабиб: Победителят между Дъстин и Конър ще се бие за моята титла
Публикувано на: Декември 30, 2020 в 00:00 ч
Настоящият шампион в леката категория на UFC, Хабиб Нурмагомедов настоява, че няма намерение да се завръща и двубоят между Конър Макгрегър и Дъстин Поирие ще е за претендентско място.

На 23-ти януари Макгрегър ще напрви поредното си завръщане към ММА в UFC 257 в Абу Даби. Той ще направи реванш с Дъстин Поирие, когото победи през 2014-та.

През октомври Нурмагомедов победи Джъстин Гейджи в UFC 254 и се оттегли от спорта. Неговия баща и треньор, Абдулманап Нурмагомедов, почина по-рано тази година след усложнения от коронавирус и "The Eagle" даде думата си да се оттегли след защитата на титлата.


От UFC обаче още не са махнали официално дагестанецът от класацията и титлата е все още у него. Има надежда в организацията, че Хабиб ще иска да се върне за още един двубой, за да се оттегли евентуално със статистика 30-0.

Вижте също: Кормие: Парите няма как да подмамят Хабиб обратно

Нурмагомедов обаче все още не е дал последната си дума и се очаква да се разбере какво ще се случва по време на планираната му среща с Дейна Уайт през януари.

Ето какви са думите на дагестанеца:

"Кои са топ 3 в леката категория в момента? Поирие, Макгрегър и Ислам Макхачев. Той още не е в топ 5, но това са най-добрите бойци. Победителят между Дъстин и Конър ще се бие за моята титла."

Мениджърът на Нурмагомедов, Али Абделазиз също сподели, че очаква победителят между двамата да получи двубой за титлата, а не самата титла. Той се надява другият претендент за бъде неговия клиент Джъстин Гейджи. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес