Зареждане

Хабиб не искал да нарани Джъстин Гейджи пред неговите родители

Хабиб не искал да нарани Джъстин Гейджи пред неговите родители
Публикувано на: Октомври 27, 2020 в 02:00 ч
Даниел Кормие, който е близък приятел и дългогодишен съотборник на Хабиб Нурмагомедов разкри интересна подробност за победата на Хабиб в Абу Даби. Миналия уикенд Хабиб успя да приспи Джъстин Гейджи в главната битка на UFC 254 и остана непобеден. Нурмагомедов избра да се оттегли с рекорд 29-0 и като безспорен шампион в леката дивизия.

"The Eagle" заключи Гейджи в триъгълник, а Джъстин няколко пъти се предаде, но рефера не забеляза и спря боя тогава, когато Гейджи вече беше в безсъзнание. Кормие провел разговор с Хабиб, който му разкрил, че не искал да наранява Гейджи пред негодите родители, които бяха в залата и гледаха на живо.

Нурмагомедов избрал да го събмитне с триъгълник, защото знаел, че Гейджи няма да се предаде, ако му приложи armbar и ще трябва да му счупи ръката. Ето какво разкри Кормие пред Ариел Хелуани:

Има много малки неща, които изиграха роля в победата със събмишън на Хабиб над Гейджи. Вчера говорих с Хабиб и ще ви прочета това, което обсъдихме. Искам да съм сигурен, че съм го казал правилно. Хабиб ми каза, че гледал интервютата на Гейджи преди битката, в които Джъстин говореше, че никога няма да се предаде. 

Любимия начин за събмишън на Хабиб е да се качи на своя съперник и да опита аrmbar, а след него триъгълник. Хабиб споделя, че това е любимата хватка на неговия покоен баща. Нурмагомедов щял да приложи armbar, но се сетил, че Гейджи няма да се предаде. 

Хабиб решил да приложи триъгълник, защото не искал да го нарани пред родителите му. Хабиб наистина ми разкри това. Хабиб каза, че приложил триъгълник, за да приспи Гейджи, който ще се събуди след кратко и нищо няма да му стане. Това е лудост. 

Лудост е да имаш такъв комфорт и да обмисляш така нещата. Хабиб не е искал да чупи ръката на Гейджи, защото Джъстин нямаше да се предаде, а Хабиб трябваше да му счупи ръката. Хабиб не искал да прави това пред родителите на Гейджи.  

В интервюто след битката Нурмагомедов похвали Гейджи за отношението му към неговите родители и го посъветва да се грижи за тях и да ги оценява.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес