Зареждане

Джоунс така и не изчисти името си от допинг скандалите

Джоунс така и не изчисти името си от допинг скандалите
Публикувано на: Ноември 25, 2020 в 09:29 ч
Даниел Кормие пасва много добре в ролята си на коментатор, след като беше дълги години активен състезател и шампион. Но някои навици се забравят трудно. В случая говорим за враждата му с Джон Джоунс - заклетия враг в професионалната кариера на Кормие в UFC. Двамата си разменяха закани и обиди години наред, но особен акцент в нападките от страна на Кормие са проблемите с допинг тестовете на Джоунс.

За да си припомним набързо: Джоунс има положителни тестове за кокаин, кломифен, летрозол и туринабол.

Всичко това хвърля голямо петно върху кариерата на "Bones", който беше доминиращ шампион в полутежката категория и сочен за най-добър ММА боец в историята. Но Кормие постави под съмнение всичко това именно заради положителните допинг тестове.

Вижте също: Джон Джоунс сдал титлата, за да избяга от Доминик Рейес?

"Bones" не му остана длъжен и го нападна, че е загубил последната си битка и е избягал от спорта.

"Хората ще запомнят, че съм бил обвинен в използването на стероиди, но също ще си спомнят и че бях оправдан като невинен и продължих с кариерата си," каза Джоунс.

Кормие обаче бързо му отговори, твърдейки че от USADA никога не са казвали, че Джоунс е невинен.

"Не го разбирам този. Как така 'невинен'. Никога не са доказвали, че е невинен," избухна Кормие в шоуто си в ESPN. "Нито веднъж не са казвали, че е невинен, така че не го разбирам. Не го разбирам как ги повтаря тези неща.

Не, те казаха, че са намерени субстанции в тялото му, но заради съдействие и не знам си какво още, му отмениха наказанията. Никога не е ставало дума, че е невинен."

В действителност при резултата с туринабола (която отмени победата му в UFC 214 над Кормие) наказанието му бе отменено заради съдействие, което често става дума за съдействие на антидопинг органите с даване на информация за разкриване на други атлети с допинг. Това наистина е далеч от обявяване за невинност. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес