Зареждане

Дана Уайт наруши мълчанието си за отменената битка на Конър

Дана Уайт наруши мълчанието си за отменената битка на Конър
Публикувано на: Юни 15, 2024 в 14:35 ч
Шефът на UFC Дана Уайт няма интерес да говори повече за проблемите с контузията на Конър Макгрегър, докато той не се възстанови и не е готов да се завърне.

Главният изпълнителен директор на компанията беше принуден да намери ново основно събитие на UFC 303, след като ирландецът се отказа от планирания двубой с Майкъл Чандлър този месец. След тригодишно отсъствие заради счупен крак той трябваше да се завърне на 29 юни, но тази седмица беше принуден да се оттегли с неназована контузия.

Макгрегър и Чандлър бяха уговорени да се бият един срещу друг още през февруари миналата година, но официална дата не беше обявена до тази година. Почти година след излъчването на техния сезон на " The Ultimate Fighter" те бяха подписали договор и бяха продали билети на стойност 20 млн. долара преди отмяната.

Дана Уайт дава първите си коментари за отмяната

Дана Уайт преживя една от най-незавидните седмици в кариерата си, тъй като беше принуден да намери основни битки в кратки срокове за две ключови събития едно след друго. Следващата събота UFC трябва да дебютира в Саудитска Арабия, а любимецът на феновете Хамзат Чимаев бе принуден да се откаже от участие с тежко заболяване.

Вижте също: Хамзат Чимаев спешно е приет в болница

А след това Макгрегър, който се бе контузил часове преди пресконференцията в Дъблин, която в крайна сметка бе отменена, бе принуден да се откаже от най-голямото събитие за годината.

"Беше интересно, защото трябваше да сменим основното събитие в Саудитска Арабия, което е следващия уикенд", каза Уайт. 

"Знаете ли какво имам предвид? До него остават шибани дни, така че успяхме да сложим този боец - Икрам Алискеров, който е 15-1, той е мюсюлманин и единствената му загуба е от Хамзат Чимаев, а всички в дивизията отказаха да се бият с него, освен Робърт Уитакър. Много съм доволен от качеството на заместващите двубои.

Говорейки по-конкретно за Конър Макгрегър, Уайт заяви, че няма да говори повече за ситуацията, докато той не бъде окончателно готов да се завърне.

"Такъв е бизнесът, човече", продължи Уайт, който и преди е бил принуден да изпадне в подобни ситуации. 

"Това е начинът, по който се случва. И оттук нататък няма да говоря за това, докато не се излекува и не се оправи. Тогава ще разгледаме пейзажа и ще видим какво можем да измислим".   

Алекс Перейра срещу Иржи Прохазка заменя Макгрегър срещу Чандлър

След като обяви двубоя на Уитакър срещу Алискеров за Саудитска Арабия, Уайт отново беше поставен в позицията да съобщи на феновете, че голямото главно събитие в четвъртък вечер е било отложено. Той сподели видео от Лас Вегас, в което подробно описва новия хедлайнер на Международната бойна седмица.



"Момчета, ето ме отново", каза той, само няколко часа след като обяви, че Хамзат Чимаев се оттегля от UFC Саудитска Арабия следващата седмица, за да бъде заменен от Алискеров. "Конър Макгрегър отпада от UFC 303 срещу Майкъл Чандлър с контузия. 

"Новото главно събитие е Алекс Перейра; бивш не само шампион на UFC в средна категория, но и първият и единствен боец, спечелил титлите в средна и полутежка категория в историята на UFC. Направи го за най-кратко време, направи го за 736 дни и седем двубоя. 

"Той завърши седем от деветте си победи с нокаут, което е 78% успеваемост на завършванията, и спечели 10 от последните си 11 битки. Изправя се срещу бившия шампион на UFC в полутежка категория Иржи Прохазка, който има невероятните 23 победи в първия рунд."


UFC 303 има и ново съпътстващо събитие, в което Брайън Ортега се изправя срещу Диего Лопес. Съпътстващото събитие трябваше да бъде Карлос Улберг срещу бившия шампион в лека-тежка категория Джамахал Хил, но американецът бе принуден да се откаже от участие с контузия и вместо това Улберг сега се изправя срещу ветерана Антъни Смит в подглавния мач.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес