Зареждане

Хамзат Чимаев спешно е приет в болница

Хамзат Чимаев спешно е приет в болница
Публикувано на: Юни 14, 2024 в 01:39 ч
Хамзат Чимаев е получил спешна медицинска помощ заради неназован все още проблем, който го е принудил да се оттегли от насрочения за 22 юни сблъсък срещу Робърт Уитакър в UFC Саудитска Арабия.

Както вече съобщихме, Чимаев, който е непобеден в кариерата си в UFC, се е оттеглил от предстоящия си сблъсък срещу Робърт Уитакър на 22 юни. Към момента на писане на този текст точната причина за оттеглянето му не е оповестена публично.

Вижте също: Извънредно: Хамзат Чимаев е аут от битката с Робърт Уитакър

Съобщава се, че в главното събитие на UFC Саудитска Арабия Уитакър ще се изправи срещу заместника си по кратка покана Икрам Алискеров, бивш противник на Чимаев.

Но изглежда, че може би сме на прав път към отговора, след като член на близкото обкръжение на Чимаев публикува следната история в Instagram, която изглежда го показва в болнично легло.

Хамзат Чимаев в болница след спешна медицинска помощЧимаев има спорна медицинска история след първоначалното си, бързо издигане в звездния свят на UFC. Той страда от тежък пристъп на COVID-19, който едва не го уби и го принуди да спре кариерата си за месеци.

Чимаев не се е бил от победата над бившия шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман с решение на UFC 294. Той е с баланс 2-0 в средна категория, след като направи пълен преход от полусредна.

Възходът на Чимаев към славата започна в разгара на пандемията COVID-19. В един момент той спечели три битки за два месеца, включително победите си в две седмици над Джон Филипс и Рис Маккий.

Неуспешното намаляване на теглото на Чимаев преди UFC 279 беше началото на скорошните сривове в кариерата му. След като първоначално трябваше да се изправи срещу Нейт Диас в главното събитие, пропуснатата категория го премести в подгряващото събитие и в двубой срещу Кевин Холанд в кратки срокове.

Чимаев спечели победи над Гилбърт Бърнс, Ли Джинглиан и Усман. Някога се смяташе, че е неизбежно той да се бие за титлата на UFC, но скорошната медицинска тревога поставя под съмнение този аргумент.

Ще продължим да ви информираме за състоянието на Чимаев в хода на развитието на тази история.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес